Rat u Ukrajini

Vladimir Kličko se oglasio povodom sve veće ratne opasnosti u Ukrajini

Foto: EPA

BIVŠI boksački prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko prijavio se početkom veljače u rezervni sastav ukrajinske vojske, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji natjerala da je brani. Njegov brat Vitalij, također bivši svjetski boksački prvak, a sada gradonačelnik Kijeva, poručio je kako će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno sudjelovati u obrani. Vladimir se povodom sve veće opasnosti od eskalacije nasilja u Ukrajini oglasio na Twitteru.

"Budite sigurni da je Ukrajina jaka. Ima jak glavni grad Kijev, jake gradove i sela te ujedinjene ljude koji cijene svoju neovisnost i mir u Europi. Volja ovog naroda je da postoji zauvijek. Živjela Ukrajina!" napisao je Vladimir Kličko na Twitteru.

Zapad uvodi sankcije

Inače, u Ukrajini se stanje pogoršava, a zapadne zemlje uvode sankcije Rusiji. Američki predsjednik Joe Biden opisao je u utorak zbivanja u Ukrajini kao "početak ruske invazije Ukrajine" i predstavio oštre sankcije kojima kažnjava takav postupak Moskve. 

Bidenov opis ruske invazije Ukrajine odmah povećava oštrinu sankcija kojima će kazniti Moskvu, piše agencija Reuters. Podsjeća da su američki predsjednik i njegovi visoki dužnosnici obećali oštre ekonomske posljedice Moskvi ako ruski vojnici kroče u Ukrajinu, uključujući sankcije članovima najužeg Putinovog kruga te financijskim institucijama. 

Pročitajte više