Rukomet

Vlado Šola postao deseti trener PPD Zagreba u posljednje četiri godine

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

PROSLAVLJENI hrvatski rukometaš Vlado Šola danas je predstavljen kao novi trener PPD Zagreba. On će na klupi Zagrebaša zamijeniti Igora Vorija koji je nakon pet poraza na početku sezone dobio otkaz.

"Nije se ugodno naći u ovakvoj situaciji kad nemaš previše vremena za upoznavanje momčadi. Čast je biti trener Zagreba jer Zagreb se ne odbija, barem ne s moje strane. Kada sam razmišljao o Zagrebu, uvijek sam razmišljao da bih volio biti trener u toj velikoj obitelji. Ja sam dočekao svoju sreću koja sada postaje obaveza i teret koji ću ja sa svojim suradnicima morati iznijeti", kazao je Šola kojemu je zadnji trenerski posao prije Zagreba bilo Pekinško sveučilište koje je igralo u SEHA ligi.

Upoznavanje s momčadi će trajati pet minuta

Sljedeće srijede Zagrebaše očekuje teško gostovanje u Ligi prvaka kod Barcelone, stoga će Šola sa svojim suradnicima odmah prionuti poslu kako bi momčad što spremnija dočekala tu utakmicu.

"Od danas krećemo s prvim treningom. Upoznavanje s momčadi će trajati pet minuta, a onda krećemo u ozbiljan rad."

Igor Vori je dobio otkaz nakon dva poraza na Final Fouru SEHA lige i tri u Ligi prvaka. Kap koja je prelila čašu bio je domaći poraz od Aalborga.

Najvažnije je baviti se sobom i svojim problemima

"Nekad nemaš uspjeha, a nekad nemaš ni sreće. Ja sam siguran da je rad i do sada bio kvalitetan i probat ću iskoristiti sve što je Vori radio dobro i to nadograditi sa svojim idejama. U prvom periodu ćemo se više baviti sami sobom jer moramo detektirati vlastite slabosti. Usput ćemo se baviti i protivnicima, ali najvažnije je baviti se sobom i svojim problemima", jasan je bio Šola nakon kojega je riječ dobio direktor Vedran Šupuković koji je bio suočen s pitanjem o već 10. treneru u četiri posljednje godine.

"Ne mogu reći da smo mi u klubu sretni i zadovoljni silnim promjenama. Pitanje odgovornosti uprave koja postavlja trenera i samog trenera je prema ciljevima koji su postavljeni. Mi smo imali najbolju moguću namjeru s Igorom Vorijem, međutim ne možemo pobjeći od činjenice da mi moramo imati rezultat. Ne možemo biti rekreativni klub u Ligi prvaka", jasan je bio Šupuković.

Pročitajte više