liga prvaka

Vlahovićeva proslava golčine. Zašto Srbija i Italija bruje o njoj?

Foto: Profimedia

DUŠAN VLAHOVIĆ, golgeter kojeg je Juventus prije mjesec dana doveo za 75 milijuna eura, spektakularno je debitirao u Ligi prvaka. Mladi (22) napadač je već u 33. sekundi sjajno zabio za vodstvo kod Villarreala u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. 

Srpski napadač odlično je prsima prihvatio Danilovu dubinsku loptu i onda ju je s dvojicom čuvara u neposrednoj blizini sačuvao te s desetak metara iskosa s desne strane zabio u malu mrežu. Velemajstorski i povijesni gol kojim je završio efektnu akciju Vlahović je proslavio gestikulirajući prstima pričanje. Ova Vlahovićeva proslava postala je ništa manji hit od golčine koju je zabio.

Svi talijanski i srpski mediji, ali i poznavatelji nogometa općenito, slažu se da je to Vlahovićeva poruka kritičarima da ušute/manje blebeću, nakon žestokih kritika koje je dobio nakon što kao skupo plaćeni napadač nije zabio u dvije prethodne utakmice. 

Vlahović je sjajno počeo u Juventusu te je u dvije prve utakmice, protiv Verone i Sassuola, zabio ključne golove. Međutim, zatim je dva derbija zaredom, protiv Atalante i Torina, ostao bez gola, a u gradskom derbiju ga je La Gazzetta dello Sport proglasila najgorim na terenu.

Nakon utakmice Vlahović je na sugestivno novinarsko pitanje "Kojim kritičarima je bila upućena proslava gola?" odgovorio: "Ne znam zašto uvijek tražite kontroverze. To nije bilo upućeno kritičarima, nego nekome iz moje obitelji."

Međutim, mediji, navijači i društvene mreže mu ne vjeruju. Evo i zašto: 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VLAHOVIĆEVU PROSLAVU POVIJESNOG GOLA

Pročitajte više