Vlak jadikuje, a Miše blista od sreće: Dinamo nam ništa nije mogao

ANTE MIŠE odradio je vrlo uspješno svoj prvi trenerski derbi. Pobjeda nad Dinamom nakon dvije i po godine, prvo mjesto HNL-a nakon tri godine, samo su neki od večerašnjih dosega talentiranog trenera.

> Manchester, Liga prvaka... Nitko se ne može mjeriti s našim derbijem



"Utakmica nije bila ljepotica, bio je to tipičan derbi u kojemu su ulozi veliki. Mi smo naprosto morali pobijediti da dođemo na prvo mjesto gdje nismo bili pune tri godine. Moja momčad zasluženo je ostvarila pobjedu. Oba gola dali smo u pravo, idealno vrijeme, igrali smo vrlo disciplinirano i Dinamu praktički nismo dali nikakvu šansu", rekao je Ante Miše.

"Ipak, ove sve sada treba zaboraviti i pripremiti se za susret s Interom sljedeće nedjelje. Postavili smo si visoke ciljeve i ne smijemo večeras dobiveno prosuti u narednim kolima", dodao je.

Već dugo Hajduk nije okusio kako je to predvoditi prvoligašku ljestvicu. Postavlja se pitanje je li to breme za u tom smislu neiskusne igrače Hajduka. Miše to odlučno opovrgava.

"Mislim da su moji igrači pokazali već ove sezone da se znaju nositi sa pritiskom, stoga mislim da nam neće predstavljati problem to što predvodimo prvoligašku kolonu. Mi smo nakon one pobjede u Maksimiru napravili nekoliko kikseva i sve prokockali, to nam se sada ne smije dogoditi", istaknuo je Miše.

Ante Miše je na koncu posebno čestitao strijelcu drugog gola, Senijadu Ibričiću: "Kapa do poda za gol Ibričića, strašan pogodak. Sam je povukao loptu i onda fantastično pucao."

Vlak: Robert Kovač je pogriješio u najgore vrijeme


Na Dinamovoj strani nije bilo zle krvi, Vlak je čestitao Hajduku na pobjedi i tek u naznakama dao naslutiti kako je nezadovoljan i prekidima utakmica i suđenjem i igrom svoje momčadi.

"Čestitam Hajduku, bili su čvršći i agresivniji. Bili smo ravnopravni do tog jedanaesterca, a zatim smo primili i pomalo smiješan drugi gol. Nismo imali kvalitetna rješenja na čvrstu i kvalitetnu igru protivnika, Hajduk je apsolutno zasluženo pobijedio. Nisu ni oni ništa naročito odigrali, ali su imali taj penal i našu grešku u drugom poluvremenu", rekao je Vlak.



"Presudan je bio gol Ibričića, taj gol nas je presjekao i u svakom slučaju pobjeda Hajduka je zaslužena. Mi možemo biti nezadovoljni s našom igrom, a očito je da su prinove Calello i Slepička bili djelomično pod dojmom atmosfere i nisu pružili ono što smo očekivali od njih", rekao je Vlak.

Iako isprva nije želio komentirati sporni jedanaesterac, Vlak je potom odgovorio kako je nekoliko puta pregledao snimku te da mu nikako nije jasno što je to Bebek vidio: "Evo maloprije samo pogledao snimku nekoliko puta i zaista mi nije jasno što je to Bebek vidio. Calello je držao ruku sasvim uz tijelo, ako će uopće on odgovoran za taj jedanaesterac. Na snimci se zaista ništa ne vidi."


"Ne želim se vaditi, ali u onakvim uvjetima, prvo dvadeset minutni prekid pa onda i još jedan u drugom poluvremenu, nije bilo moguće normalno igrati", dodao je Vlak.

Trener Dinama nije bio zadovoljan igrom najiskusnijeg igrača Roberta Kovača, koji je izravni krivac za drugi gol: "Robert je dobro igrao prvo poluvrijeme, no, onda kada je bilo najvažnije pogriješio je početkom nastavka i Hajduk je zabio drugi gol, a on je sasvim potonuo. On mora puno bolje".

Na koncu je Vlak istaknuo kako je Hajduka sada u lijepoj prednosti, međutim kako iz Maksimira neće do zadnjeg trenutka podignuti bijelu zastavicu:"Da, Hajduk je sada u prednosti u ova posljednja tri kola, a ima i nešto bolji raspored, no, ništa još nije gotovo, prvenstvo je dugo i mi se moramo što prije izvući iz ovog stanja", rekao je za kraj Marijan Vlak.


Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix, Index

Pročitajte više