Vlašić otpada za prve utakmice Hrvatske u 2023.? "Čeka ga posebna pretraga"

Foto: EPA

NIKOLA VLAŠIĆ je zbog problema s kvadricepsom propustio utakmicu 23. kola Serie A u kojoj je njegov Torino odigrao 2:2 s posljednjim Cremoneseom, koji još uvijek nema pobjedu u prvenstvu, ali je zato vodio protiv momčadi trenera Ivana Jurića do 79. minute.

Torino u idućem, 24. kolu talijanskog prvenstva gostuje kod Juventusa. "Torino se nada dobrim vijestima o ozlijeđenim igračima uoči derbija s Juventusom, što se prvenstveno odnosi na Nikolu Vlašića, kojeg muči problem s mišićem zbog kojeg nije igrao protiv Cremonesea", piše Tuttosport.

Jurić je nakon remija s Cremoneseom govorio o Vlašiću: "Teško mi je to objasniti. Odradio je zadnji trening normalno, ali ima problem koji bi ga na neko vrijeme mogao ostaviti izvan terena. Vidjet ćemo, to su situacije koje trener ne može objasniti, sve je odradio, nadamo se da neće dugo pauzirati. Hoće li biti spreman za sljedeće kolo i derbi s Juventusom? Ne znam..."

Čeka ga "poseban pregled"

Tuttosport navodi kako će Vlašić proći "posebne pretrage kako bi se utvrdila težina problema, odnosno je li riječ o umoru ili ozljedi". Ako je u pitanju ozljeda, Vlašić bi mogao propustiti 20-ak dana, a u tom periodu su utakmice s Juventusom, Bolognom, Lecceom i Napolijem prije reprezentativne pauze, objavio je talijanski medij.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija za nešto više od mjesec dana kreće u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Momčad izbornika Zlatka Dalića je u skupini s Walesom, Austrijom, Armenijom, Turskom i Latvijom. Prvu utakmicu igra 25. ožujka na Poljudu protiv Walesa te tri dana kasnije u Bursi igra protiv Turske.

Ako je riječ o ozbiljnijoj ozljedi, Vlašić bi mogao propustiti prve utakmice Hrvatske u 2023. godini, nakon što je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje su Dalićevi izabranici osvojili broncu.

Vlašić je u Torinu na posudbi iz West Hama. Ofenzivni vezni hrvatske reprezentacije ove sezone odigrao je 25 utakmica i zabio četiri gola uz četiri asistencije. Torino planira otkupiti njegov ugovor. 

Pročitajte više