Nogomet

Vlasnik je Beckham, kapetan Higuain, trener Phil Neville, a oni su najgori u MLS-u

Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire/Guliver Image

INTER MIAMI je okupio nekoliko sjajnih imena europskog nogometa, ali to mu ne pomaže mnogo u MLS-u jer je trenutno najgora ekipa najjačeg ranga američkog nogometa.

U rosteru je i svjetski prvak s Francuskom

Vlasnik ovog kluba je David Beckham, kapetansku traku povremeno nosi Gonzalo Higuain, na mjestu trenera je bivši igrač Manchester Uniteda Phil Neville, dok se u rosteru nalaze nekadašnji nogometaš Arsenala Kieran Gibbs te osvajač Svjetskog prvenstva 2018. godine s Francuskom Blaise Matuidi.

Inter Miami ima čak šesti najskuplji roster (44.15 milijuna eura) u MLS-u, koji broji 27 momčadi raspoređenih u dvije konferencije, ali nakon 13 odigranih susreta nalazi se na posljednjem mjestu Istoka sa samo devet osvojenih bodova. 

U posljednjih sedam utakmica imaju šest poraza

Ohrabrujuća vijest za ovaj klub može biti to što je odigrao najmanje utakmica u odnosu na ostale momčadi, ali zabrinjavajuće je što ima niz od sedam susreta bez pobjede, pri čemu je čak šest puta izgubio.

Teoretski, Inter Miami uz dvije pobjede u zaostalim utakmicama može prestići tri momčadi na tablici, ali teško je za očekivati da poveže takve rezultate nakon što je u 13 susreta primio 23 gola i zabio samo 10.

Koliko će Beckham čekati na bolje rezultate bivšeg suigrača?

Ovaj klub ima visoke ambicije u MLS-u, a tome svjedoči i povezivanje Lionela Messija s dolaskom kod Beckhama. Međutim, stvari ne izgledaju tako dobro za Higuaina i suigrače.

Argentinski napadač je pred početak ove sezone imenovan za jednog od četiri klupska kapetana, a kapetansku traku je nosio u dva susreta ove sezone, u kojoj je u 11 nastupa zabio pet golova.

Pod velikim pritiskom je i Neville, koji je prije preuzimanja Miamija vodio žensku reprezentaciju Engleske. Ostaje vidjeti koliko će bivši suigrač Beckham biti spreman trpjeti njegove loše rezultate.

Pročitajte više