DINAMO U EUROPI

Vlasnik Ludogorca urlao je na Maksimiru prije 10 godina: "Nazivali su nas ciganima"

Screenshot: Youtube

DINAMO večeras od 20 sati protiv Ludogorca brani 2:1 u trećem pretkolu Lige prvaka. Bit će to šesti okršaj hrvatskog i bugarskog prvaka, a dosad su obje momčadi ostvarile po dvije pobjede. Dinamo je prvo u sezoni 2012./13. izbacio Bugare u drugom pretkolu Lige prvaka. U Bugarskoj je bilo 1:1, a u uzvratu je Dinamo slavio 3:2 golom Domagoja Vide duboko u sudačkoj nadoknadi. 

Godinu kasnije iste momčadi sastale su se u grupnoj fazi Europa lige, a Ludogorec je upisao dvije pobjede (2:1, 3:0). Iz okršaja iz 2012. godine posebno se pamti divljanje Kirila Domuščijeva, bugarskog biznismena koji je i danas vlasnik Ludogorca. Za remi (1:1) u Bugarskoj okrivio je suca i Davora Šukera, koji je tad za svoje prvo putovanje u ulozi predsjednika HNS-a odabrao baš Dinamovo gostovanje.

"Pa zar vi ne vidite da mi Bugari ne zaslužujemo živjeti", urlao je gazda Ludogorca koji je smatrao da je njegova momčad oštećena za dva penala.

"Ludogorec su ubili Šuker i suci"

"Što se čudite? Pa to je čisti lobi. Mi Bugari uopće ne vrijedimo živjeti. Evo, pozivam UEFA-u da nas ubije. Sudac nas je pokrao. Počinjem misliti kako su naši bugarski suci bolji od ovih lažnih sudaca. Da je Bugarin ovako sudio, proglasili bi ga korumpiranim. Ludogorec su ubili Šuker i suci."

Nakon šokantnog poraza u uzvratu opet je napao suca, ali i navijače Dinama. "Sudac je utjecao na ishod utakmice i to su svi vidjeli. Apsolutno nema opravdanja za žuti karton Marcelinhu jer je penal bio očit i nije bilo simuliranja. U dva identična slučaja su igrači Dinama simulirali i nisu dobili kartone. A da ne govorim o osam minuta nadoknade jer se igralo sve dok oni ne zabiju", rekao je Domuščijev.

"U loži su nam vikali da smo cigani i zalili nas pivom"

Smatrao je da je Sammir trebao dobiti crveni karton, a u loži je nakon Vidinog gola došlo do sukoba. "Nas nekoliko je zaliveno pivom. Postoje fotografije. Vikali su nam da smo cigani. Nikad to ne bih očekivao od takvog kluba. To ne smije proći kao da se ništa nije dogodilo. Čak su igrače nazivali ciganima. Sve je snimljeno."

Ludogorec se na sve to žalio, ali ništa nije dobio žalbom.

Pročitajte više