Vlasnik sarajevskog "Bodyguarda" u kojemu je došlo do incidenta između navijača najavio oštre mjere

VLASNIK kafića "Bodyguard", Nurudin Imamović-Dinče, najavio je oštre mjere protiv izgrednika koji su u srijedu izazvali incident u pješačkoj zoni u samom središtu Sarajeva, uoči utakmice hrvatske i bosanskohercegovačke reprezentacije u srijedu, javlja Pincom.info.

Kako javlja portal, prilikom incidenta između pripadnika bosanskohercegovačke navijačke skupine "Horde zla" i hrvatske "Armade" koja je u Sarajevo doputovala kako bi bodrila reprezentaciju Hrvatske, nanesena je velika šteta inventaru ugostiteljskog objekta.

Cijeli je incident snimljen je i sigurnosnom kamerom obližnje banke, što će možda pomoći identifikaciji izgrednika. Snimke izgreda jučer su, podsjećamo, osvanule i na Youtubeu.

Snimka pokazuje da kontakta među sukobljenim skupinama nije ni bilo nego je terasa kafića demolirana, a nekoliko osoba ozlijeđeno, tijekom žestoke razmjene svih predmeta koji su došli pod ruku navijačima.

S obzirom da su navijači Sarajeva bili brojniji, pripadnici Armade su se nakon uzvraćanja "prvog vala" napada bocama i bakljama povukli u kafić i zabarikadirali do dolaska policije i hitne pomoći.

Vlasnik kafića je Imamović-Dinče, poznat po tome što je 1991. godine kada je bio tjelesni čuvar tadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, bio zarobljen u vojarni u Lukavici, zajedno sa Izetbegovićem osobno, te njegovom kćeri Sabinom i tadašnjim ministrom u Vladi BiH Zlatkom Lagumdžijom. Portal prenosi kako bi Imamović-Dinče odštetu mogao tražiti sudskim putem od onih koji su izazvali incident.

Foto:I.L.

Pročitajte više