Vlatka Peras odgovorila na optužbe i podizanje kaznene prijave

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U VELIKOM Dinamovom tjednu, u kojem je u četvrtak pobijedio PAOK, a u nedjelju će na izborima dobiti novog predsjednika, protiv predsjednice Uprave Vlatke Peras podignuta je kaznena prijava. Anonimna osoba prijavila je Peras i Zvonimira Noršića, vlasnika firme Base Connection, te Dražena Miličevića, zaposlenika kluba i bliskog prijatelja Dinamove šefice. O tom slučaju Index je ranije pisao.

Peras je optužena da si je neovlašteno povećala plaću sa sedam na 15 tisuća eura, odnosno bez potvrde Izvršnog odbora, koji je jedini nadležan donositi takve odluke o članovima Uprave. Dinamo visinu njezine plaće nije objavio i smatra da je ona zaštićena uredbom o zaštiti osobnih podataka. 

"U potpunosti odbacujem insinuacije i lažne navode, koji su izneseni u pojedinim medijima. Nemam nikakvih problema da se provjeri bilo koja insinuacija ili informacija koja je plasirana u javnost, jer je ovo očito samo nastavak prljave kampanje, koja se vodi protiv mene osobno i kluba pred nadolazeću Skupštinu", odgovorila nam je Peras.

Ona je predsjednica Dinamove Uprave od 2019. godine, a novi mandat dobila je prošle godine i traje joj, kao i ostalim članovima Uprave, do 2027. godine. Podsjetimo, novi predsjednik kluba, koji će biti izabran u nedjelju, bira novi Izvršni odbor, a on može i raskinuti ugovore svim članovima Uprave.

Pročitajte više