VN Srbije 2012. godine: 250 milijuna eura za stazu u Staroj Pazovi

OKO 250 milijuna eura trebala bi koštati izgradnja staze duge 3550 metara za Formulu 1 u Staroj Pazovi. Ideja Zorana Stefanovića, vlasnika momčadi Stefan GP, jest dovesti elitno automobilističko natjecanje u Srbiju.

Trebalo bi se to dogoditi već 2012. godine, piše Press u kojem se navodi da bi "Stefanovićeva 'Amco' korporacija u četvrtak trebala potpisati protokol o suradnji s općinom Stara Pazova, čime će i službeno započeti posao izgradnje staze."

Također, planira se da se uz samu stazu izgrade i objekti koji bi trebali postati sjedište Stefanovićeve momčadi čiji se debi u Svjetskom F1 prvenstvu očekuje sljedeće godine.

Srpski tajkun želio je svoju momčad u Formulu 1 ugurati već ove sezone, što mu u konačnici nije pošlo za rukom.

No, ne odustaje se od ideje da Pazova uskoro postane sportski centar Srbije. Nakon gradnje kuće nogometa, pregovara se oko izgradnje staze F! kraj puta Stara Pazova - Golubinci.

"Investitoru nudimo sigurno najpovoljnije uvjete kada je u pitanju lokacija, uz maksimalno ubrzanje dobivanja svih neophodnih dozvola za gradnju koje su u nadležnosti lokalne samouprave", obećava Goran Jović, predsjednik općine, u razgovoru za Večernje novosti.

"Jedan takav sportski objekt mnogo bi značio za promociju Srbije i općine Stara Pazova, ne samo u Europi, već i u svijetu."

Projekt izgradnje piste po standardima Formule 1 u Staroj Pazovi bit će predstavljen u četvrtak. Novosti doznaju da bi buduća staza i prateći objekti trebali obuhvatiti površinu od nekoliko desetina hektara zemljišta. Staza za utrke bila bi duga tri i pol kilometra, a na tribinama bi bilo mjesta za 20 tisuća gledatelja. Izgradnja bi trajala do dvije godine,

Pročitajte više