Vogts ne želi dati ostavku

NJEMAČKI trener Berti Vogts izjavio je da nema namjeru dati ostavku na mjesto izbornika škotske nogometne reprezentacije.

"Razgovarao sam s predsjednikom Saveza i on mi je potvrdio da nije bilo nikakvog tajnog sastanka i glasovanja o mojoj budućnosti. Ne želim dati ostavku sve dok postoje teoretske šanse za plasman na SP 2006.", kazao je Vogts za "Bild am Sonntag".

Škotski tisak objavio je kako su se u petak sastali glavni tajnik, trojica potpredsjednika i predsjednik Nogometnog saveza Škotske John McBeth, te da su razgovarali o Vogtsovoj sudbini. U tisku se ističe da bi Izvršni odbor Saveza na svojoj sjednici u utorak trebao smijeniti njemačkog trenera.

Glasnogovornik Saveza Andy Mitchell potvrdio je da je došlo do sastanka, ali je istaknuo da je on bio "privatnog karaktera". Također, odbio je komentirati da li se na sastanku razgovaralo o otkazu Vogtsu.

Škotska se nalazi na petom mjestu kvalifikacijske skupine za SP 2006., sa samo dva boda iz tri utakmice. U toj skupini vodeća je Italija sa 9 bodova, Norveška i Slovenija imaju po 7, a Bjelorusija 4 boda.

Pročitajte više