Vojnovića iznenadila Dalićeva odluka: Zaista mi je teško komentirati

Foto: Emica Elvedji, Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA je u Cardiffu izgubila od Walesa 2:1 u kvalifikacijskoj utakmici skupine D za Europsko prvenstvo. Izbornik Zlatko Dalić napravio je tri promjene u početnom sastavu u odnosu na utakmicu s Turskom, koju je Hrvatska izgubila 0:1. Umjesto Marija Pašalića na krilu je startao Lovro Majer, Domagoj Vida bio je u obrani umjesto Josipa Šutala, dok je Josip Juranović dobio prednost na boku ispred Josipa Stanišića.

Dalićevih početnih 11 za Wales izgledalo ovako: Dominik Livaković - Josip Juranović, Domagoj Vida, Joško Gvardiol, Borna Barišić - Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić - Lovro Majer, Petar Musa, Josip Brekalo. U drugom poluvremenu ušli su Josip Stanišić, Dion Drena Beljo, Mario Pašalić i Borna Sosa. Izašli su Juranović, Musa, Brekalo i Barišić.

Vojnovića iznenadilo ubacivanje Vide umjesto Šutala

Umirovljeni hrvatski veznjak Aljoša Vojnović - bivši igrač Osijeka, Slaven Belupa, RNK Splita, Istre i drugih klubova - uoči utakmice u studiju Nove TV rekao je kako ga je iznenadilo što je Dalić stavio Vidu umjesto Šutala:

"Iskreno, iznenadio sam se, posebno ako promatramo Šutala kao stožernog igrača Hrvatske, nekoga na kome se gradi budućnost. Zaista mi je teško komentirati. Vjerojatno izbornik nije baš bio zadovoljan, odnosno vjerujem da mu Šutalo nije ulio povjerenje u zadnjoj utakmici.

Iako, ako se dobro sjećam, komentirali smo kako su on i Gvardiol odradili jako dobar posao (protiv Turske, op. a.). Što reći o Vidi... Vida je stari, iskusni lisac. Sjajno igra u AEK-u, imali smo ga priliku gledati protiv Dinama."

Jarni: Hrvatska bi mogla imati problema u otvaranju igre

Robert Jarni, bivši hrvatski reprezentativac i sada izbornik mlade selekcije, smatra kako Hrvatska bez Šutala gubi na kvaliteti otvaranja igre. "Vida je ekspert obrane, stvarno dobro rješava takve situacije. No mogu se dogoditi problemi u izlasku", izjavio je Jarni.

Pročitajte više