Volarević o 56 tisuća eura koje je dobio uoči spornog finala Lige prvaka: To je bilo za savjete Kielu

NJEMAČKI Spiegel donosi nove informacije vezane uz rukometnu aferu koja potresa Njemačku. Svakoga dana pojavljuju se novi momenti koji idu u prilog tezi da su se događali vrlo mutni poslovi proteklih godina.

Prema informacijama ovog lista, Nenad Volarević, nekoć predsjednik rukometnog kluba Agram, a danas direktor zagrebačke podružnice Jadranskog osiguranja, dobio je u travnju 2007. godine, nekoliko dana prije sporne utakmice Kiel - Flensburg, 56 tisuća eura, te je onda sredinom lipnja na njegov račun sjelo još 36 tisuća eura.

"Svi koji me poznaju znaju da optužbe nisu istinite"

Volarević je navodno dobar prijatelj Zvonimira Serdarušića te se sumnja da je upravo on poslužio kao posrednik u namještanju sporne utakmice finala Lige prvaka Kiela i Flensburga, odnosno u podmićivanju poljskih sudaca Bauma i Goralczyka koji su sudili uzvratnu utakmicu.

Poljski sudački dvojac je pod istragom, zajedno s njemačkim sucima Lemmeom i Ulrichom koje se tereti da su dobili 50 tisuća dolara za suđenje na utakmici Čehovski Medvedi - Valladolid u finalu Kupa kupova. Pod istragom je i hrvatski trener Noka Serdarušić te predsjednik Kiela Uwe Schwenker.

Njemačko državno odvjetništo ispituje je li Volarević taj novac proslijedio poljskim sucima te ako nije, zašto mu je Kiel uplatio gotovo sto tisuća eura. Sam Volarević u izjavi za Spiegel kaže sljedeće:

"Svi koji me poznaju znaju da te optužbe nisu istinite. Prvu svotu novca koju sam dobio je bio predujam za igrače koje bi u budućnosti Kielu predložio, a druga je zato što sam predložio kupnju Igora Anića", rekao je Volarević Spiegelu.

Karabatićev savjetnik pobio Volarevićeve izjave

No, Volarevićevu tvrdnju već je pobio Anićev savjetnik, Bhakti Ong, inače savjetnik Nikole Karabatića i Daniela Narceissea, koji je rekao da transfer Igora Anića iz Montpelliera u Kiel nije bio vezan uz Volarevića.

"Uključene su bile tri strane. Kiel, Montpellier te mi. Igrač i ja".
 
Spiegel piše i kako je Kiel navodno potplatio suce u ogledima sa španjolskim predstavnicima Ademar Leonom i Barcelonom te sezone, a radilo se o iznosima od 20, odnosno 40 tisuća eura.

Schwenker i Serdarušić pod sumnjom da su davali lažne iskaze

Norddeutscher Rundfunk iz Hamburga piše kako su Noka Serdarušić, koji je tada bio trener Kiela te Uwe Schwenker, predsjednik njemačke momčadi, davali lažne iskaze o cijelom slučaju.

Uwe Schwenker, koji slovi za najmoćnijeg čovjeka u europskom rukometu odbacuje sve optužbe te tvrdi kako je nevin. Serdarušićev odvjetnik Erich Samson kratko je poručio.

"Prvo ćemo razgovarati s tužiteljem, a onda tek s novinarima".

Iz EHF-a stižu i informacije kako Serdarušiću prijeti doživotna suspenzija, a krovna europska rukometna federacija će pregledati sve europske utakmice Kiela od 2000. godine.

Obzirom da postoje indicije da je novac preko Njemačke došao u Hrvatsku, a zatim u Poljsku, Nijemci će vjerojatno uskoro kontaktirati hrvatske i poljske organe kako bi im pomogli u rasvijetljavanju činjenica.

M.Š.
Foto: Arbirth.fr

Pročitajte više