Video: "A sada je red na Ivicu"

LINDSAY VONN napravila je strašnu stvar u drugoj vožnji sljemenskog slaloma, odvozivši drugo vrijeme, tako se od 24. mjesta probivši do sjajnog devetog. Bio je to veliki nastup Amerikanke koja nije krila zadovoljstvo.

> PROČITAJTE tijek prve i druge vožnje ženskog slaloma na Sljemenu

> Nezaustavljiva Schild: Dat ću priliku i Tini Maze, zabavnije je skijati uz konkurenciju

> Košir: Uz Kitzbuhel, sljemenske utrke najbolje su u svjetskom Kupu

"Prvi lauf odradila sam jako loše, jedva sam prošla dalje, ali ovo što sam napravila u drugoj vožnji sjajno je. Dala sam sve od sebe, svima dokazala da mogu i osvojila nakon svega odlično deveto mjesto. Zaista sam željela biti na postolju, ali druga vožnja nije bila onakva kakvu sam priželjkivala. Oduševljena sam atmosferom na Sljemenu, zaista je bio užitak skijati", rekla je američka skijašica.

"Marlies Schild mogu samo čestitati. Odradila je izvrsno obje vožnje i pokazala da se u ovom trenutku nezaustavljiva", dodala je.

Poutiainen: Ne vjerujem da je danas bilo toliko puno navijača na Sljemenu

Finska skijašica Tanja Poutiainen također je bila očarana atmosferom. Šesto mjesto koje je osvojila relativno je zadovoljavajuće.

"Zaista ne vjerujem da je danas bilo toliko puno navijača na Sljemenu. Vrijeme je bilo daleko od idealnog, hrvatskih skijašica nije bilo, a tribine su bile puno. To je sjajno", rekla je finska skijašica. "Relativno sam zadovoljna svojim rezultatom, ali moglo je to i bolje. Schild je odvozila vrhunsku vožnju i čestitam joj na još jednoj pobjedi. Zaista sjajno djeluje, ali ni ona nije nepobjediva", dodala je.

Jelušić: Sada je na redu Ivica Kostelić

Ana Jelušić bila je oduševljena utrkom i posjetom, a upravo se njezina prognoza pobjednice objestinila. "Kao prvo strašno sam ponosna na ovu atmosferu. Posebno jer znamo da nema hrvatske predstavnice, ali svejedno okupio se veliki broj ljudi i to me veseli. Ponavljam, jako sam sretna što mogu prisustvovati na ovom događaju, i željela bih se zahvaliti svima koji su radili na organizaciji i što su učinili strašan posao."

U četvrtak 5. siječnja na scenu stupa Ivica Kostelić. Hrvatski predstavnik pokušat će po prvi put uzeti naslov na Sljemenu, a prognoze govore kako bi ga moglo bodriti preko 10 tisuća ljudi.

"Svi Ivici želimo pobjedu, to ne treba ponavljati. Ivica zna što radi i ne sumnjam da će dati sve od sebe", poručila je Ana.

Resi Stiegler završila je utrku na posljednjem mjestu međutim mlada Amerikanka nije očajavala. "Naravno da nisam zadovoljna, ali što je tu je. Žurila sam se, radila sam greške i to me koštalo lošeg plasmana. Atmosfera ovdje je bila apsolutno očaravajuća i oduvijek sam voljela ovu utrku."

Pročitajte više