Vori najbolji hrvatski rukometaš, Penezić rukometašica, a Lino trener

BEZ velikih iznenađenja protekao je 27. izbor za najboljeg rukometaša godine u suorganizaciji HRS-a i Sportskih novosti. Očekivano, za najboljeg rukometaša u 2009, proglašen je Igor Vori, dok je titulu najbolje rukometašice drugu godinu zaredom uzela Andrea Penezić.

Iznenađenja nije bilo niti kada je u pitanju najuspješniji trener za 2009. godinu. Kristalnu rukometnu loptu ponio je hrvatski izbornik Lino Červar.

Vori: Bila je to uspješna i reprezentativna i klupska sezona

"Velika mi je čast što sam pobijedio na ovom izboru, nadam se da mi ovo nije zadnje ovo priznanje. Godina je bila uspješna i u klupskom i u reprezentativnom smislu", rekao je prilikom dodijele priznanja ponajbolji pivot svijeta dodavši:

"Promijenio sam klub, možda nasreću, a možda i nažalost. Nije se to dogodilo na najljepši način, no sada je sve u redu. Raščistio sam situaciju sa Zagrebom. Iza nas je i finale Svjetskog prvenstva kojem smo bili domaćini. U finalu smo izgubili od boljeg protivnika i ne bih se volio izvlačiti na suce u toj utakmici."

Vori je slavio sa 66 bodova, drugo je mjesto zauzeo Domagoj Duvnjak sa 38, dok je treći bio Ćupić sa 21.

"Čestitam i Duvnjaku i Ćupiću. To su jako mladi dečki, posebno Duvnjak koji ima tek 20 godina. Svaka im čast", rekao je Vori dodavši par riječi i o nadolazećem Europskom prvenstvu u Austriji.

"Neću ništa obećavati. Ljudi iz Saveza su rekli da nema nikakvog rezultatskog pritiska. Igrat ćemo utakmicu za utakmicom i dat ćemo sve od sebe. Glavno je da smo u ovom trenutku svi zdravi. Svi osim izbornika", našalio se slavljenik aludirajući na slomljenu ruku svog "šefa".

Goluža: Ne mogu obećati medalju na EP-u

A izbornik Červar zbog klupskih obveza u Metalurgu nije mogao stići na dodjelu nagrade pa je tu čast dobio njegov pomoćnik Slavko Goluža.

"Tek sam prije sat vremena saznao da ću primiti ovu nagradu umjesto Line. On se ispričava zbog nedolaska i zahvaljuje na izboru", izjavio je kratko Goluža dodavši:

"Uskoro nas očekuje okupljanje i pripreme za EP u Austriji. Okupit ćemo se između Božića i Nove godine i u Zagrebu ćemo odraditi nekoliko treninga. Slijedi odlazak u Makarsku, pa turnir u Austriji, a zatim povratak u Hrvatsku. Ne mogu obećati medalju, mogu samo obećati da ćemo svi dati sve od sebe."

Penezić: Čast je biti odabran dvije godine zaredom

Penezić je bila najkraća. Zahvalila se na izboru i rekla nekoliko riječi o protekloj sezoni.

"Velika je ovo čast. Posebno jer mi je ovo druga godina zaredom da sam izabrana za najbolju hrvatsku rukometašicu. Nismo se kvalificirani na Svjetsko prvenstvo, prije toga nismo otišli na Olimpijske igre, no nadam se da ćemo napraviti rezultat na EP-u."

Pročitajte više