Rukomet

Vori u najjačoj ligi svijeta zaigrao nakon pauze od četiri godine: "Ponosan sam"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IGOR VORI (41) vratio se rukometu nakon gotovo četiri godine pauze. Debitirao je za Fuchse Berlin u pobjedi 29:24 nad Lemgom u 25. kolu Bundeslige, najjače rukometne lige na svijetu. U statistiku se upisao jedino isključenjem, ali bio je prva zamjena srpskom pivotu Mijajlu Marseniću, kako bi i trebalo biti do kraja sezone s obzirom na ozljedu prvog kružnog napadača Johana Kocha.

Vori: Umoran sam, ali i ponosan

"Umoran sam, ali bilo je nevjerojatno. Jako sam ponosan na sebe što sam ponovno nakon tako duge pauze igrao u Bundesligi, najboljoj ligi na svijetu", rekao je Vori pa odgovorio na pitanje kako mu je tijelo izdržalo napor: "Trenutno mi je dobro, baš me zanima kako će moje tijelo sutra reagirati. Nadam se da će to funkcionirati sljedeća tri mjeseca i da ćemo ostvariti svoj cilj, igranje u Ligi prvaka."

Martinović sjajan, Šarac se vratio

Ni drugi Hrvat u Fuchseu i također bivši kapetan reprezentacije Marko Kopljar nije uspio postići pogodak. U ostalim utakmicama Bundeslige odigranima u četvrtak nastupilo je još šest hrvatskih rukometaša.

Najviše se istaknuo Ivan Martinović, koji je u pobjedi Hannovera nad Stuttgartom 33:23 postigao pet pogodaka uz šest asistencija. Za Hannover je zaigrao i Ilija Brozović (bez pogodaka), dok je na drugoj strani Ivan Pešić imao osam obrana (27.6%).

Krešimir Kozina zabio je dva gola u pobjedi Goppingena 25:23 na gostovanju kod Erlangena. Tek treću utakmicu za Goppingen nakon povratka od teške ozljede koljena odigrao je Josip Šarac i postigao jedan pogodak. Rhein-Neckar Lowen svladao je u gostima Balingen 31:22, a u domaćoj ekipi bez napadačkog učinka bio je Kristijan Bećiri.

 

Pročitajte više