FORMULA 1

Vozači nakon povijesne utrke Formule 1: "Horor s primjesama crnog humora"

Foto: EPA

NIZOZEMSKI vozač Max Verstappen (Red Bull - Honda) slavio je na Velikoj nagradi Njemačke, 11. utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva formule 1, koju su obilježila brojna izlijetanja i incidenti. Prvi put u ovoj sezoni bez bodova su ostala obojica vozača Mercedesa, Britanac Lewis Hamilton i Finac Valtteri Bottas, a utrku je obilježila i kazna za vozače Alfe Romeo. 

>>> Verstappenu pobjeda u Njemačkoj. Vettel iz zadnjeg reda do drugog mjesta

>>> Šef Alfe Romeo: Žalit ćemo se na suce, imamo dokaze da su pogriješili

Jedan od najsretnijih vozača nakon nevjerojatnog izdanja VN Njemačke zasigurno je Toro Rossov Daniil Kvjat, koji je završio na trećem mjestu, a njegov komentar na utrku je bio prilično zanimljiv.

“Kako da opišem utrku? Horor utrka s primjesama crnog humora. U jednom trenutku sam mislio da je utrka gotova za mene, a onda sam se vratio”, rekao je ruski vozač.

Nizozemac priznao da je bilo problema

I pobjednik je priznao da su uvjeti na Hockenheimu bili problematični, a do pobjede je stigao jer je napravio manje pogrešaka od svojih suparnika.

“Izvanredno je pobijediti na kraju, ali bilo je doista nezgodno na stazi. Za donijeti prave odluke morali ste zadržati koncentraciju. Mi smo u jednom trenutku odabrali slickove pa sam imao onaj lijepi okret za 360°”, rekao je Verstappen pa dodao: 

“Važno je bilo raditi što manje pogrešaka, to je bilo ključno na putu do vrha na ovoj utrci. Uvjeti su bili teški, a ova pobjeda je nevjerojatna”.

Razočarani Hamilton i odgovorni Leclerc

Nakon kaotične VN Njemačke svoje mišljenje je dao i svjetski prvak Lewis Hamilton koji je rekao da mu je ova utrka bila jedna od najtežih u karijeri.

”Bio je ovo jako loš dan i loš vikend. Već dugo vremena nisam imao ovako loš dan, ali učimo dok smo živi. Iskreno ne znam točno što se sve dogodilo, ali mi je drago da je završilo”, rekao je Hamilton pa dodao: 

”Kombinacija više događaja nas je dovela do ovog rezultata. Ja nisam trebao završiti u ogradi, a isto tako mislim da nismo trebali prijeći na slick gume dok je još padala kiša. Moramo se okrenuti sljedećim utrkama i sljedećim prilikama za pobjedu". 

Charles Leclerc je nakon odustajanja u Hockenheimu izjavio kako je vrlo niska količina prianjanja na asfaltnim zonama izlijetanja neprihvatljiva. Osim toga, preuzeo je punu odgovornost za izlijetanje i odustajanje iz utrke.

“Razočaran sam. Nisam napravio veliku pogrešku, no toliko me puno koštala. Pravio sam i gore pogreške ove sezone no ovo mi je najgora. Na tom mjestu je razina prianjanja u izletnoj zoni u mokrom bila neprihvatljivo niska, vozimo se 60 km/h tim zavojem i bolid je samo proklizao. No to mi nije izgovor za ovu situaciju", rekao je Leclerc. 

 

Pročitajte više