Vraća se jedan od najboljih rukometaša svih vremena. Pobijedio je depresiju

Foto: Profimedia

MIKKEL HANSEN šokirao je rukometni svijet kada je u veljači objavio da se povlači iz rukometa. Danski reprezentativac i svjetski prvak odlučio se povući zbog stresa i depresije. Sve se to dogodilo neposredno nakon što je s reprezentacijom Danske osvojio naslov svjetskog prvaka.

U svibnju je počeo lagano trenirati, a sada se očekuje da će sjajni 35-godišnjak zaigrati od početka nove sezone. "Mikkel je ušao u puni trenažni proces i dio je momčadi. Polako ulazi u formu i očekujemo da će uskoro biti na 100 posto svojih mogućnosti", rekao je direktor Aalborga Jan Larsen.

Oglasio se i sam Hansen te potvrdio povratak na teren.

"Prošao sam kroz psihički težak period u kojem sam, srećom, imao fantastičnu podršku obitelji, prijatelja, stručnjaka i poslodavca. Sada opet imam energiju i mogu se fokusirati na povratak sportu koji volim."

Hansen je u karijeri igrao za GOG Handbold, Barcelonu, AG Kobenhavn, PSG i Aalborg, u kojem je od 2022. godine. Za reprezentaciju Danske odigrao je 252 utakmice i zabio 1302 gola. Osvojio je zlato i srebro na olimpijskim igrama, tri zlatne i dvije srebrne medalje na svjetskim prvenstvima, te zlato, srebro i broncu na europskim prvenstvima.

Pročitajte više