LIGA PRVAKA

Vraća se Liga prvaka, evo tko s kim i kad igra

Foto: Getty Images

ODRŽAN je ždrijeb završnice Lige prvaka. U Nyonu su izvučeni parovi četvrtfinala i polufinala te je određeno tko će formalno biti domaćin u finalu u Lisabonu.

Poklopilo se da će se četiri već poznata četvrtfinalista sastati međusobno, a preostala dva para činit će momčadi koje tek trebaju proći osminu finala.

Tako je ždrijeb spario Atalantu i PSG te RB Leipzig i Atletico Madrid. Pobjednik okršaja Napolija i Barcelone sastat će se s Chelseajem ili Bayernom, a bolji iz dvoboja Real Madrida i Manchester Cityja s pobjednikom ogleda Lyona i Juventusa.

Parovi četvrtfinala:

Atalanta - PSG
Napoli/Barcelona (1:1) - Chelsea/Bayern (0:3)
RB Leipzig - Atletico Madrid
Real Madrid/Manchester City (1:2) - Lyon/Juventus (1:0)

Parovi polufinala:

Real Madrid/Manchester City/Lyon/Juventus -  Napoli/Barcelona/Chelsea/Bayern
RB Leipzig /Atletico Madrid - Atalanta/PSG

Domaćin finala formalno će biti pobjednik drugog polufinalnog para, odnosno Leipzig, Atletico, Atalanta ili PSG.

No prije svega moraju se odigrati preostale utakmice osmine finala, a one su na rasporedu u petak 7. kolovoza. Tada će Bayern u Londonu braniti prednost 3:0 iz prve utakmice, a Juventus će pokušati nadoknaditi poraz 1:0 iz Lyona. Barcelona kod kuće treba kapitalizirati 1:1 iz Napulja, a Manchester City će kod kuće braniti veliku pobjedu 2:1 iz Madrida nad Realom.

Nakon toga, od četvrtfinala nadalje sve se igra na jednu utakmicu na neutralnom terenu u Lisabonu. Te četiri utakmice igrat će se od 12. do 15. kolovoza, svaki dan po jedna, Još nije određen raspored, ali za prepostaviti je da će se odigravati redoslijedom kojim su parovi izvučeni, što bi značilo da ćemo u prvom terminu gledati Atalantu i PSG, a u posljednjem Real ili City protiv Lyona ili Juventusa.

Polufinalne utakmice igrat će se 18. i 19. kolovoza, a finale u nedjelju, 23. kolovoza.
 

 

Pročitajte više