Vranješ: Kad te dočekaju kao Ibru znaš da si nešto napravio



JURICA VRANJEŠ prilično je pompozno došao u Split i poručio: "Gotovo sigurno postat ću Bili".

Nekadašnji reprezentativac, koji je u Werderu već dugo više u statusu gledatelja nego aktivnog igrača još nije sjeo za stol sa čelnicima Hajduka, ali to namjerava učiniti ovih  dana.

"Sastanak je dogovoren i mislim da bi se mogli dogovoriti. No pustimo da završi ovaj turnir, sve će se saznati na vrijeme", poručio je Vranješ dok je u tunelu Spaladium Arene čekao izlazak na teren gdje na turniru "Četiri kafića" brani boje Vanille zajedno s Rakitićem, Ibričićem, Zahovićem, Stanićem i mnogim drugim velikim nogometnim imenima.

Službeni spiker prije nego je rekao njegovo ime uzviknuo je: "Ako ga toplo pozdravimo, od proljeća sigurno u Hajduku!".  Publici nije trebalo dugo vremena za reakciju, Vranješ je i prije debija u Hajduku dobio veliki pljesak. No pregovori oko njegovog dolaska u Split tek predstoje:

"Interes postoji s obje strane, vidjet ćemo što će biti. Prijelazni rok traje do 31. siječnja. Dogovorio sam s Werderom, ukoliko moj novi klub bude Hajduk, pustit će me bez odštete. Ako to bude neki drugi klub, moj menadžer i ja ćemo opet razgovarati s njima", rekao je Vranješ, čiji ugovor traje do 2011. godine.


Na licu mu se vidjelo zadovoljstvo zbog prijema koji je doživio u Splitu.

"Uvijek je lijepo kad te ljudi povlače za rukav i pitaju: "Hoćeš biti naš?". U Hrvatskoj uvijek vlada jedan poseban odnos s publikom, imao sam lijepih trenutaka u Osijeku, posebno kad bih tamo dolazio s mladom reprezentacijom".

Hoće li Vranješ jednoga dana doživjeti ovacije poput Senijada Ibričića, koji je večeras zapalio Spaladium, a tijekom sezone i cijeli Split?

"Zašto ne, uvijek sam se trudio davati sve od sebe na terenu, a kad te dočekaju kao Ibru znaš da si nešto napravio".

Inače, Vranješ je Ivici Mornaru, organizatoru turnira, obećao da će iduće godine dovesti Alexandera Hleba i Claudia Pizzara. Hleb je trebao doći i večeras, no zbog obaveza nije mogao.

Pročitajte više