Vrdoljak u Poljskoj Euro čeka kao navijač: Nadam se da će me se Bilić sjetiti

U RAZGOVORU za Index Ivica Vrdoljak progovorio je o životu u Poljskoj, nadolazećem Europskom prvenstvu, hrvatskoj reprezentaciji i problemima u HNL-u. Vrdoljak je u varšavsku Legiju otišao krajem 2010. godine i ni u jednom trenutku nije požalio...

"Dosta ljudi me pitalo je li odlazak u Legiju korak unatrag. Moram priznati da nikada nisam razmišljao da ću jednog dana igrati u Poljskoj, ali otkako samo došao, shvatio sam da je to dosta organizirana zemlja i Liga. Stadioni su lijepi i novi, posjećenost je velika i zaista je lijep osjećaj igrati. Početkom ove sezone trener mi je dao veliku privilegiju u vidu kapetanske trake i zaista sam presretan kako se stvari sada odvijaju", spremno će.

"Prvu sezonu osvojili smo samo Kup, došlo je puno novih igrača i trebalo je vremena dok se sve to posloži Sada je sve puno bolje, ušli smo u Europa ligu, čak prošli u knockout fazu, a  u prvenstvu smo na drugom mjestu. Veoma sam zadovoljan, kako učinkom kluba tako i svojim vlastiti. Iskreno, nikada nisam požalio što sam došao ovdje", dodao je u uvodu Ivica Vrdoljak.

"Ne nadam se Euru, ali očekujem Bilićev poziv u budućnosti"

Kapetan Legije ističe kako se u Poljskoj već osjeća dolazak europske nogometne smotre, iako su ceste i dalje veliki problem. Vrdoljak ističe kako se ne nada pozivu Bilića za Euro, ali kako smatra da je on svoj poziv već odavno zaslužio.

"Da, osjeti se da dolazi Euro, prvenstveno zbog novouređenih stadiona, a u posljednje vrijeme i reklama. Nadalje, osjeća se i zbog publike koja se vratila na utakmice poljske lige, iako zaista ne znam da li je to zbog Eura ili novih stadiona. Uglavnom ljudima je užitak doći na stadion i pogledati utakmicu. Ceste? One su i dalje veliki problem, koji sam i sam okusio nedavno. Evo upravo sam odvozio od Varšave do Zagreba i trebalo mi je 13 sati. Kod nas 300 kilometara se u prosjeku prolazi za dva i po, tri sata, a u Poljskoj dionicu Varšava - Poznan koja odgovara tome može se proći najmanje za pet sati. Uglavnom, to je zaista veliki problem, koji se sigurno neće riješiti do početka Europskog prvenstva, iako se ulažu veliki napori", objasnio je Vrdoljak.


"Rekao sam već u nekoliko navrata da sam zaslužio biti na Bilićevu popisu. Ne kažem da trebam igrati u prvih 11, ali mislim da sam zaslužio da budem na širem popisu i priliku dobijem na nekim manjim reprezentativnim akcijama. Iskreno, za Euro se ne nadam Bilićevu pozivu, ipak smatram da bi trebali igrati dečki koji su izborili Euro. Zaista su zaslužili su da budu tamo i nikome ne bi želio oduzeti mjesto. Ali, nadam se kako će me se Bilić sjetiti poslije Eura. Pa ja sam igrao standardno u svakom klubu u kojem sam igrao posljednjih deset godine, a imam osjećaj da to nisu svi prepoznali", dodao je.

"Sjajan ždrijeb Poljacima je dvosjekli mač, a Hrvatska pobjedom protiv Irske otvara vrata četvrtfinalu"

Procijenio je potom šanse Hrvatske i Poljske na Europskom prvenstvu... Poljaci su sjajno prošli u ždrijebu, a Hrvatskoj barem raspored utakmica ide na ruku.

"Poljski reprezentativci složni su kako je ovaj sjajan ždrijeb mač s dvije oštrice. S jedne strane svi su sretni, jer im se zaista otvara put prema četvrtfinalu, a s druge strane veliki pritisak je na njima, jer ih cijela Poljska kao domaćine vidi u četvrtfinalu. Ukoliko ne prođu skupinu bit će to tragedija ovdje, figurativno rečeno padat će glave. Mogu li Poljaci u drugi krug? Vjerujem da mogu. Gledao sam ih u nekoliko prijateljskih utakmica protiv jakih protivnika poput Italije, Argentine i Meksika, gdje su ostvarivali dobre rezultate. Uglavnom, vidi se pomak u igri, a ako im podrška na stadionu bude kao na klupskim utakmica, Poljska će biti vrlo neugodan protivnik", istaknuo je nekadašnji igrač Zagreba i Dinama.


"Hrvatske šanse na Euru? Pa gledam vrlo optimistično na cijelu tu priču. Realno je reći kako smo dobili jako tešku skupinu, jer čak je i Irska s Trapattonijem težak protivnik, međutim raspored je uistinu najbolje što smo mogli dobiti. Ukoliko na startu svladamo Irsku, u dvoboju protiv naših starijih mušterija Talijana odlučivat ćemo u četvrtfinala. Sve će bit otvoreno. Imamo kvalitetne igrače i dobru reprezentaciju i očekivati je da možemo proći skupinu", dodao je.

"Medić me nikada nije tukao"

Afere u hrvatskoj nogometnoj ligi nije htio komentirati, tek je izjavio kako mu je žao što se takvo što događa....

"Te mrlje ostavit će veliki trag na budućnost hrvatskog nogometa. Više nije u prvom planu napredovanje mladih igrača. Šteta što nam nogomet ide u tom smjeru, ali sve je krivo postavljeno od samog početka. U Poljskoj su također imali afere, ali bilo je to prije dvije godine. Sada sve funkcionira izvrsno", istaknuo je.

Na koncu začudio se navodnom reakcijom Dražena Medića prema Vedranu Celiščaku. Ističe kako mu se takvo što nikada nije dogodilo.

"Glupo je bilo što komentirati o toj temi, mogu samo reći da u moje vrijeme toga nije bilo. Naravno, uvijek je dolazilo do nesuglasica s predsjednikom kada je na stolu bila nekakva ponuda, ali nikakvog fizičkog kontakta nije bilo. Znate kako sam rekao da bi želio karijeru završiti u Nk zagreb. Da se takvo što događalo, mislite li da bi se želio vratiti u Kranjčevićevu", za kraj će.

Pročitajte više