Vrijedi 110 mil. eura, a igrao je 19 minuta na Svjetskom prvenstvu. "To je komedija"

Foto: Profimedia

ENGLESKA je odigrala 0:0 s SAD-om u drugom kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Kataru. Nakon 6:2 pobjede nad Iranom momčad izbornika Garetha Southgatea kiksala je u skupini u kojoj je veliki favorit, dok će u zadnjem kolu igrati protiv Walesa. Phil Foden, veznjak Manchester Cityja i jedan od najboljih mladih igrača svijeta, nije ulazio protiv SAD-a, dok je protiv Irana dobio 20-ak minuta.

Engleski mediji kritiziraju Southgatea što ga nije više koristio. Bivši engleski reprezentativac, a danas stručni komentator Jamie Carragher na Twitteru je istaknuo kako je Phil Foden dosad dobio malu minutažu. "Phil Foden igrao je 19 minuta na Svjetskom prvenstvu. To je komedija, on je najtalentiraniji igrač kojeg Engleska ima", napisao je Carragher.

"On je najveći talent u Engleskoj"

S Carragherom se slaže njegov kolega Gary Neville. "Velika je šteta što Phil Foden ne kreće od prve minute. On je najveći talent u Engleskoj", smatra Neville, također stručni komentator i nekadašnji reprezentativac Engleske.

Foden ima 22 godine i za englesku reprezentaciju nastupio je 19 puta, postigavši dva gola. U aktualnoj sezoni postigao je osam golova i upisao tri asistencije za City, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 110 milijuna eura.

Pročitajte više