BOJAN VRUČINA ZA INDEX

Vručina napao "jadnike koji pljuju po Hrvatskoj". Za Index otkriva na koga je mislio

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

''SVAKA čast, majstore! Tu smo gdje jesmo. Dalić je preuzeo Hrvatsku kad nitko nije htio i narugali smo se sa svima. I ti si, Mile, uskočio kada rijetko tko bi jer voliš naše i gineš za taj sveti dres. Ali koliko negativnih komentara, Bože sačuvaj, ali to su sve jadnici i sitne duše koje ne žele sebi dobro, a kamoli nekome drugome", napisao je Bojan Vručina u komentaru na Facebooku ispod videa u kojem hrvatski reprezentativac Mile Škorić daje izjavu nakon poraza protiv Portugala.

Ikona HNL-a dobio je stotine lajkova na svoj komentar, pa smo ga nazvali da provjerimo što ga je potaknulo da tako reagira.

Neuobičajeno je da igrači tako otvoreno govore o problemima u našem nogometu. Koji je vaš motiv? 

Napisao sam tako jer znam da je tako. Znam da po reprezentaciji na taj način pljuju sitne duše i jadnici koji nikome ne žele dobro. Kod nas uvijek izbornici i stožer imaju težak posao, a drugi se igraju izbornika. I kad je dobro, nađe se nešto što ne valja, dosta mi je toga. Hrvatska bi nam svima trebala biti svetinja, iznad svega. Uvijek ima dobrih i loših utakmica, svega bude. No tko god je nosio barem jednu utakmicu hrvatski dres, zna kakav je to ponos i to bi tako uvijek trebalo biti.

Kako gledate na igru reprezentacije u Ligi nacija?

Radi se o novom natjecanju koje se još nije kako treba isprofiliralo. Teško je igrati u ovim okolnostima zbog pandemije i bez gledatelja. Rezultate općenito treba uzeti s rezervom zbog svjetske situacije, ne zna se ni tko je u kakvom fizičkom stanju, koliko je trenirao, tako da ništa nije kako je bilo prošle godine. Sve će se vidjeti na Euru i vjerujem da tamo Hrvatska opet može biti u vrhu.

S obzirom na situaciju oko pandemije, imaju li nogometaši previše utakmica u rasporedu i je li to jedan od razloga slabijih rezultata i igre Hrvatske u Ligi nacija?

Sigurno ima puno utakmica, to je normalno i bit će ih sve više. Prosječan vijek nogometaša je od 10 do 15 godina. Kako je nama u Hrvatskoj tako je i ostalim reprezentacijama. Svi dečki igraju puno utakmica. Nijanse poput fizičke spreme mogu odigrati ulogu i odlučiti pobjednika. Svi se moraju dobro spremiti, moraju se dobro paziti, ne bih rekao da su to sad veliki problemi. Nama je jedino problem što nemamo veliku bazu igrača, godinama imamo problema s bekovima. Pogledaš sastav Francuske, oni imaju rezervne igrače za koje nisi čuo, ali su standardni u svojim klubovima i mogu zamijeniti najjače. 

Ikona ste HNL-a, kako gledate situaciju u domaćoj ligi, natjecanje sve više napreduje, sve više mladih igrača iz HNL-a je u reprezentaciji?

Mislim da je normalno da cijela liga napreduje jer napreduje i infrastruktura, uvjeti su bolji i ti praktički više nemaš loših trenera. Što se tiče uvjeta, znam dok sam ja igrao da je već u desetom mjesecu bilo blato do koljena, i dalje imaš takvih primjera, ali ih je manje nego dok sam ja igrao u Slavenu. Tada su se igrači više trošili, dolazilo je do ozljeda i drugačije se treniralo. Smatram da se svaki HNL klub treba bazirati na školu nogometa kako bi sve više igrača izgradili za reprezentaciju.

A kako izgleda život Bojana Vručine u 36. godini?

Dobro je, igrao sam 1. ŽNL u Varaždinskoj županiji za Zadrugar iz Hrastovskog, no to je stalo jer se zbog pandemije igra samo od treće lige. Radim u svom adrenalinskom parku, to sam otvorio prije godinu dana, nije lagano, moraš raditi, a muče nas restrikcije zbog korone, no snalazimo se. Prošlo je sve, proći će i ova bolest. Kada se maknu restrikcije namjeravam nastaviti tako igrati za svoj gušt, igram već nekoliko godina čisto iz ljubavi jer još mogu. Sinovi su već stariji također pa se nadam da ću jednu sezonu odigrati s njima u istoj ekipi, jedan ima 15 godina, drugi 13 pa možda zaigramo zajedno za 2-3 godine.

Vručina je tijekom svoje karijere postao najpoznatiji zato što je u Slaven Belupu odigrao preko 100 utakmica i zabio 44 pogotka. Ima 12 nastupa za hrvatsku U-21 selekciju, a u seniorsku reprezentaciju ga je zvao i Slaven Bilić, no Vručina nikada nije nastupio u službenoj utakmici.

 

 

Pročitajte više