HRVATSKA I SRBIJA ZAJEDNO ORGANIZIRAJU SP Vučić predložio, Kolinda prihvatila

Foto: Hina

"ŽIVELO prijateljstvo Srbije i Hrvatske!, uzviknuo je srpski predsjednik Aleksandar Vučić u Lisinskom, na kraju nedavne posjete Hrvatskoj.

To "prijateljstvo" čelnici država sada žele dokazati i na sportskom planu. 
 
Kolinda je u Zagrebu organizirala svečanu večeru u čast srpskog kolege, a RTL je objavio što je Vučić tom prilikom rekao pred domaćicom i ostalim uzvanicima:
 
"Dogovorili smo natjecati se za zajedničku organizaciju nekog velikog natjecanja, na primjer Svjetskog prvenstva. To sigurno dobivamo ako idemo zajedno. Predsjednica je za. Nadam se da će se i Andrej (op. a. hrvatski premijer Plenković) složiti. Ana (op. a. srpska premijerka Brnabić) će mene odmah poslušati."
 
Vučićev plan naravno ne odnosi se na nogomet. Vjerojatno je riječ o košarci, rukometu ili vaterpolu.
 
Za sada se to čini tek kao plan i "lijepa želja". Nije potrebno isticati koje su sve prepreke pri ostvarenju takvog projekta.
 
Ali, organizacija takvog događaja predstavljala bi veliki korak prema konačnoj normalizaciji odnosa. 
 
Napomenimo da su predsjednica Hrvatske i predsjednik Srbije veliki obožavatelji sporta, pa bi bilo logično da upravo na tom polju pokrenu približavanje dvaju država.
 
Kolinda u kockicama i s pivom u ruci ne propušta utakmice Hrvatske na Maksimiru, a Vučić se hvali da se u mladosti kao pripadnik Delija tukao oko tog stadiona. 
 
 
Danas je s Hrvatskom suorganizator SP-a i prijatelj. 
 

Pročitajte više