Vujović: Ne razumijem politiku Hajduka, ali neka njih boli glava. Mene neće

HAJDUK je na Poljudu u 24. kolu SuperSport HNL-a teškom mukom došao do pobjede od 2:1 protiv Gorice, zadnje momčadi na tablici. Gosti su promašili nekoliko dobrih prilika, pa tako i čisti zicer nakon kojeg ih je Nikola Kalinić odmah kaznio i zabio pobjednički pogodak.

Nezadovoljstvo se može iščitati i iz izjave Hajdukovog trenera Ivana Leke. "Nisam sretan što moram promovirati juniore. Nije to meni neko ludilo, nisam došao tu trenirati juniore. Ovo je prevelik klub da bismo mi to uzimali kao uspjeh. Ovdje se gleda da se pobijedi utakmica", rekao je Leko nakon utakmice. 

Za analizu današnje utakmice, kao i za komentar izjava Ivana Leke i trenutnog stanja u klubu, nazvali smo Hajdukovu legendu Zlatka Vujovića.

Kako komentirate igru Hajduka protiv Gorice?

Što da kažem na ovo? Mogu sve sažeti u tri rečenice. Prva je da je Hajduk pobijedio, tri boda prije utakmice s Dinamom su tu. Drugo, Kalinić se vratio golom i nadam se da više neće imati ozljeda kakve su ga pratile. Zadnja stvar, razočaran sam onime što sam vidio u današnjoj utakmici.

Leko je nakon utakmice izjavio da "nije došao trenirati juniore". Što kažete na tu izjavu, je li to upućeno vodstvu kluba?

Mladi igrači, njih dva-tri, danas su pokazali da Leki dogodine mogu biti među 15 igrača i da se mogu boriti za mjesto u prvom sastavu. Ne bih puno govorio o imenima, ali pokazali su da mogu i na njima Leko može graditi momčad za iduću godinu jer Dinamo već puno bježi. Šanse za Hajduk postoje, ali su jako male. 

Ne znam je li Leko svoj komentar o mladim igračima uputio upravi, ali nisu mladi krivi. Oni tek dolaze, tu su da sazrijevaju i uče i da se na kraju prodaju. Ne znam što je s ovim drugima. Nisam samo ja razočaran, nego ne znam tko nije razočaran igračima koji su došli.

Mladi su tu, puni su snage i elana, trče i bore se koliko znaju. Bez mladih nema ničega, morate imati barem dvojicu, ali za nešto veće kao što je osvajanje prvenstva najvažniji su iskusni igrači. Ovime danas sam razočaran. Baš veliko razočaranje.

Smatrate da prijelazni rok nije dobro obavljen?

Ne mogu reći da prijelazni rok nije dobro obavljen. Stigli su igrači koji su Leki nedostajali. Nedostajao mu je stoper, došao je Ferro itd., ali dovedeni su igrači iz druge lige. To je sitno. Najbolji komentar za ovo što su kupili jest "koliko para toliko muzike".

Ne podcjenjujem Ferra, on je igrao u Benfici, ali to je prošlo vrijeme. Da je bio dobar u Nizozemskoj, tamo bi i ostao. Ili ako ga Vitesse nije htio, a ako je igrao dobro, mogao je otići u drugi klub. On tamo nije zadovoljio i onda ga je Hajduk zvao natrag.

Platili su ga 500 tisuća eura. Meni to nije jasno. Vraćaju ga i plaćaju ga, a znaju da ovi u Nizozemskoj nisu zadovoljni njime. Ne znam kakva je to politika kluba, ali to je njihov problem, neka njih boli glava, mene neće. 

Ja mogu komentirati samo ono što vidim. A ovo danas... Ostao sam paf, što je ovo? Goričani jesu zadnji, ali igrali su dobru utakmicu. Brzo su izjednačili, a onda nisu dali gol iz čiste prilike i odmah su ga primili. To je ekipa koja šest utakmica nikom nije dala gol, sad je dala Hajduku. Ja sam očekivao više od Hajduka iako znam da ne igra dobro. Ovo večeras je meni šok.

Što kažete na ono što je Hajduk dosad prikazao pod Lekom?

Leko bi trebao imati igrače za ono što on želi, za igru s tri u obrani. Ako nema te igrače, ne znam kako misli izgraditi igru. On je uporan, ali ako nemate igrače za to, ja ne vidim kako to može biti dobro. Mora se malo prilagoditi i napraviti igru od onih igrača koje ima, pa bilo to u sustavu 4-4-2, 4-3-3 ili nekom drugom.

Danas je igrala kombinirana momčad, ima dosta ozlijeđenih i dosta mladih, dosta je igrača i otišlo, ali bez obzira na sve to, ja nisam vidio osnovne stvari u igri. Prvi put da sam baš strašno razočaran.

Iako su se mrcvarili, pobjeda je najvažnija, Kalinić je dao gol i on mora igrati. Zašto ne igra, u to ne ulazim. Slijedi Dinamo, sad je biti ili ne biti, moraš odigrati dobru utakmicu i nastojati pobijediti. Tri dana nakon toga je i Kup i tu se rješava sezona. Ponavljam, danas je pobjeda najvažnija, ali ja tu jednostavno ne vidim nikakvu budućnost.

 

Pročitajte više