Vukojević: Nije mi lako, ali treba pričekati do kraja sezone i vidjeti što i kako dalje

"UTAKMICA ima težinu s obzirom na dobro poznati rivalitet. To je najveći derbi hrvatskog nogometa i uvod u finale Kupa koje nam slijedi. Mi ćemo težiti pobjedi", ovim je riječima Dinamov strateg Zvonimir Soldo otvorio presicu uoči sutrašnjeg poljudskog derbija na kojoj je među ostalim predstavljena svečana majica "Dinamo prvak", koja će se dijeliti navijačima uz kupljenu utakmicu za finale Kupa.

Soldo je javnost izvijestio da će na Poljudu odmarati dva igrača kako bi sačuvao svježinu momčadi, ali po svom dobro poznatom običaju nije htio razgovarati o imenima.

"Odmarat ću dva igrača. Koja? To ću odlučiti nakon današnjeg treninga u razgovoru s igračima. Bit će netko od onih koji su iznijeli većinu utakmica ovo proljeće. Luka je izrazio da sve utakmice odigra do kraja."

Soldo ne voli razmišljati niti o protivniku, niti o mogućem porazu, ali ne voli razgovarati niti o prednostima ili manama svoje momčadi.

"Ne razmišljam o porazu, a ovo je sigurno jedna utakmica koja je specifična na svoje način i odlična priprema za ono što nam slijedi. Finale Kupa je nešto posebno i sigurno da će Hajduk htjeti kroz ovu utakmicu spasiti sezonu. Oni će dati sve od sebe kako bi ostavili povoljan dojam na kraju, a mi ćemo se truditi da im to onemogućimo.Ne bih o našim kvalitetama, niti o njihovim. To ćete vidjeti sutra", opet je Soldo novinare ostavio praznih bilježnica da bi na kraju ispalio:

"Kad se igra ovaj derbi, kvaliteta protivnika pada u vodu i nebitna je."

Vukojević: Nije mi lako, ali treba pričekati do kraja sezone i vidjeti što i kako

Vukojević za razliku od svog "Šefa" nema problema s razgovorom o protivnicima pa je jasno rekao što misli koja je najjača karika Hajduka.

"Mislim da je to napadačka osovina Cernat - Kalinić koju mi moramo spriječiti da bude na razini. Naravno, mi prije svega razmišljamo o sebi, a neka se oni brinu o našoj igri."

Vukojević sutrašnju utakmicu vidi kao vrlo važnu uvertiru pred finale Kula.

"Svaka utakmica s Hajdukom je bitna, a posebno ova jer bi nam eventualna pobjeda digla samopouzdanje uoči onoga što predstoji, a to je Kup. Ako ih pobijedimo oni će pasti psihički i osjetiti će još veći respekt prema nama", objašnjava Ogi i dodaje da se nada prije svega dobrom nogometu koji bi privukao publiku na finale Kupa u Zagrebu.

"Sutrašnja utakmica nema rezultatskog značenja pa se nadam da ćemo pružiti dobar nogomet i na koncu i pobijediti. Mi se želimo nadigravati, a nadamo se da će to također biti njihov cilj. Na koncu bi naša veća kvaliteta trebala presuditi."

Iako je glasnogovornik Kožul gotovo prijetećim glasom zamolio da se Vukojevića ne pita o eventualnom transferu o kojem ovih dana bruje menadžerski krugovi, pričekali smo situaciju jedan na jedan i ipak priupitali Dinamovog veznjaka.

"Nije lako, neću vam lagati. Lijepo je da si tražen i da se strani klubovi raspituju o tebi, ali ja sam potpuno koncentriran na treninge i na utakmice koje nam predstoje tako da ne razmišljam o ničemu drugom. Uskoro je kraj sezone, a onda ćemo vidjeti što i kako."

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više