Vukovi skupo prodali kožu nedodirljivom Maccabiju, ali Repeša ljut kao ris: Neki su tu došli u penziju!



CIBONA je u 16. kolu regionalne ABA lige pretrpjela osmi ovosezonski poraz. Cibona je pružila sjajan otpor najboljoj momčadi natjecanja, Maccabiju iz Tel Aviva.

Međutim, trenera Repešu to nije zadovoljilo, nakon utakmice ne da nije čestitao igračima na herojskom otporu nadmoćnom neprijatelju, nego je bio bijesan: "Cibona je odraz stanja hrvatske države. Ljut je kao pas. Igračima sam na poluvremenu, nakon 50 primljenih koševa, rekao da su neki od njih došli u Cibonu u penziju."

Kome su te riječi bile upućene, nije ostala tajna svlačionice: "Rekao sam Žižiću da je ovdje došao u penziju. To je nedopustivo. Treba reći najstarijima a ne mladima."

Rekao je Repeša i da mu je žao samo zbog navijača koji su došli pomoći Ciboni. Žao mi je ovih ljudi, volio bih da ponovo dođu. Cijeli sam mokar, ne znam više što da radim. Što se tiče utakmice, neprihvatljivo je da u prvom poluvremenu primimo 50 koševa s odnosom 20 prema 11 skokova. Poslije je bilo bolje, no kad se igra protiv Maccabija treba bit konzistentniji nego u protekle dvije utakmice"

Početak utakmice nije izgledao kao da bi Cibona mogla zaprijetiti jednoj od najboljih momčadi Europe. Maccabi je prvu četvrtinu riješio u svoju korist s 28:16, a do poluvremena su razliku i povećali (50:36).


Puno toga nije štimalo u prvom poluvremenu kod domaće momčadi. To se ponajviše odnosi na obranu. Međutim, čini se da je novi trener Jasmin Repeša u pauzi uveo red u svlačionicu, pa su se njegovi igrači po povratku iz svlačionice pokazali u puno boljem izdanju.

Treću četvrtinu, Cibona je predvođena Antwainom Barbourom, dobila s 25:18, pa se u posljednu četvrtinu ušlo sa tek sedam poena razlike u korist izraelskog sastava. "Vukovi" su se malo po malo primicali trenutno najboljoj momčadi lige, da bi se u posljednje dvije minute ušlo s rezultatom 77:75 za Maccabi.

Keith Langford je 27 sekundi prije kraja stavio dva slobodna bacanja (dotada 5-10), čime je doveo svoju momčad do minimalne prednosti 79:77. No, Marin Rozić sjajno se snašao šest sekundi prije kraja te je pored visokog zida izraelske obrane položio za izjednačenje. Langford je nakon time-outa promašio šut za pobjedu i utakmica je otišla u produžetak.

Međutim, istrošeni velikim povratkom u utakmicu protiv moćnog Maccabija, igrači Cibone su podbacili u dodatnih pet minuta igre. Izraelci su ubacili seriju poena (12) u produžetku dok je Cibona zabila upola manje.

Goste su do pobjede predvodili Amerikanci Devin Smith (19) i Keith Langford (16), dok su kod Cibone vrlo dobru utakmicu odigrali Barbour (16), Marin Rozić (15), Tomislav Zubčić (14), te Davor Kus (11).

ABA liga, 16. kolo:

Cibona - Maccabi 83:91 (produžetak)

Helios - Hemofarm 89:86 (produžetak)

Redoslijed: 1. Maccabi Tel-Aviv 15-1, 2. Cedevita 12-3, 3. Partizan 11-4, 4. Budućnost 10-5, 5. Union Olimpija 9-6...

Pročitajte više