HRVATSKA - PORTUGAL 25:24

Vuković: Nakon što je izbornik pozvao minutu odmora dogodila se neka čudna energija

Foto: Imago Sports/Guliver

HRVATSKA rukometna reprezentacija je pobijedila Portugal s 25:24 u dramatičnoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske Igre kojima će domaćin biti Tokio. Nakon poraza od Francuske u prvoj utakmici i sad pobjede protiv Portugala, Hrvatsku u sutrašnjoj utakmici očekuje ogled protiv Tunisa.

Hrvatska mora pobijediti Tunis i čekati da Francuska slavi protiv Portugala. U slučaju da Hrvatska pobijedi afričku reprezentaciju, a Portugal sruši domaćina (koji večeras mora dobiti Tunis), stvorio bi se krug Hrvatske, Francuske i Portugala. Hrvatska bi ispala u svakom scenariju osim ako Portugal ne pobijedi Francusku s više od šest razlike. Tada bi ispala Francuska.

Izvukli zadnji atom snage

Nakon utakmice u RTL-ovom studiju Drago Vuković, Goran Šprem i Petar Metličić analizirali su dramatičnu pobjedu.

''Napokon smo nekoga pobijedili. Izvukli smo zadnji atom snage, agresivnost. Ništa još nije riješeno, ovisi i o drugima, nije idealno, ali živi smo'', prvo je što je rekao Petar Metličić, a onda dodao:

''Napravili smo što smo htjeli. Portugal nije igrao ništa spektakularno, a mi smo na krilima izgledali tečnije. Sve je bilo produkt dobre obrane koja nas je dizala.''

Dotuklo bi nas da nismo pobijedili

Vuković i Šprem istaknuli su važnost pobjede.

''Kod 16:10 je izbornik uzeo minutu odmora i dogodila se neka čudna energija. Krenula je kompaktnija, pokretljivija obrana, Ivan Čupić je bio fenomenalan, Luka Cindrić odličan na kraju, super je ispalo. Svaka im čast što su se uspjeli vratiti'', prokomentirao je Vuković, a Šprem zaključio:

''Nismo pobijedili s pet razlike koliko smo željeli, ali pobjeda je vrlo važna. Dotuklo bi nas da nismo pobijedili.''

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više