Vukušić: Htio sam Dinamo u Kupu, igraju loše i mislima su u Ligi prvaka

DVOJAC na čijim krilima Hajduk u posljednje vrijeme leti, Ante Vukušić i Anas Sharbini, na Poljudu su prokomentirali ždrijeb Kupa i najavili nedjeljni okršaj s Interom.

"Šteta, htio sam Dinamo jer su trenutno u lošoj formi, još k tome orijentirani na Ligu prvaka. Protiv Zagreba nećemo imati lagan posao, ali vjerujem da ćemo proći u polufinale", rekao je Vukušić. Sinjski dijamant igra kao navijen otkako se oporavio od ozljede - u zadnje tri utakmice, u razmaku od 11 dana sprašio je pet golova:

"Treneru Balakovu idu velike zasluge za to, naporno vježbamo jer znamo da on postavu određuje samo prema formi i radu na treninzima. To nam svima daje dodatni motiv", kaže Vukušić, koji je posebno pohvalio i Anasa:

Vukušić: Za nas male i velike utakmice više ne postoje

"Napokon se prilagodio u Splitu, odmah je pokazao da je klasa. S njim odlično surađujem, baš kao i s Ahmadom, koji dok je u igri odvlači pozornost obrane pa mi je puno lakše igrati", priznaje Vukušić.

O eventualnom transferu u inozemstvo nije htio previše pričati; tek je dodao kako su ga lani te priče "previše dekoncentrirale i da trenutno razmišlja samo o Hajduku", a uoči dolaska Zaprešićana tvrdi da ih Bijeli čekaju silno nabrijani: "Male i velike utakmice više za nas ne postoje. Protiv Slavije u veljači, kad je bio rođendan kluba, smo izgubili, ali za Torcidin rođendan želimo dobru partiju i nova tri boda."

Anas: Balakov je najbolji trener s kojim sam radio


Anas Sharbini najbolji je igrač Bijelih u zadnjih mjesec dana, a preporodio se otkako ga je Balakov stavio na poziciju iza dva napadača: "On je ključ svih naših dobrih utakmica! Ne želim reći da su njegovi prethodnici bili loši, ali on je sigurno najbolji koji me trenirao", kazao je Anas, kojem se također nije ostvarila želja u ždrijebu Kupa: "Htio sam Rijeku, ali dobro je i ovo. Zagreb nije loš ždrijeb, a najvažnije je da smo izbjegli slavonske klubove, zbog toga jer je put dug, a sigurno bi nas dočekala zima."

Zbog odličnih predstava koje pruža u zadnje vrijeme, zvižduci s poljudskih tribina upućeni Anasu stvar su prošlosti: "Super da je tako, jer me to jako pogađalo. S druge strane, kad god čujem pljesak to mi puno znači, zato ću se i potruditi da nastavimo s ovakvim igrama."

O suradnji s Vukušićem Anas kaže: "Uvijek je na pravom mjestu, u šansi. U odličnoj je formi i uživam igrati s njim, bilo da sam na krilu, u vezi ili u vrhu napada. Što se tiče ostatka polusezone, najvažnije je da ostanemo u utrci s Dinamom, kako bi na zimskim pripremama imali što bolju atmosferu."

Posljednjih dana naveliko se priča o Anasu u reprezentaciji: "Ne zamaram se s time, niti nadam previše. Dođe li poziv - super! Ali, Hajduk je u prvom planu."

Za kraj se osvrnuo na Kup ogled s Karlovcem i izboreni penal kojeg je zapucao brat Ahmad: "Ja sam htio pucati, ali došao je Andrić i rekao da dam loptu Ahmadu. Što ću, kapetan je gazda i moramo ga slušati", zaključio je dobro raspoloženi Anas.

Pročitajte više