"Vukušić je nemilosrdni strijelac koji će biti velika europska zvijezda"

"ANTE VUKUŠIĆ je obećavajući napadač koji bi uskoro mogao postati zvijezda na međunarodnoj sceni", opisuje Hajdukovog napadača stranica IMS Scouting.

Vukušić je najvrijedniji igrač kojeg Hajduk trenutno posjeduje i jedini koji bi već ovog ljeta mogao privući skaute velikih europskih klubova.

"Karijeru je počeo u sinjskom Junaku gdje je dobio nadimak "sinjski dijamant", ali Hajduk ga je morao platiti samo 30 000 eura. Njegov osjećaj za gol prometnuo ga je u zvijezdu U-19 momčadi kluba, a za prvu momčad nastupio je sa 17 godina. Prvi gol zabio je u derbiju s Dinamom u četvrtom nastupu", piše na stranici agencije.

Brz, snažan, dinamičan, beskonačne zalihe energije, odlično igra s loptom i bez nje, a inteligentnim utrčavanjima pobjeđuje brze braniče, nastavlja se u tekstu s redanjem Vukušićevih kvaliteta:

"Vukušić je nemilosrdni strijelac koji obično pogađa mrežu kad god se nađe u izglednoj prilici. Njegove tehničke sposobnosti i dribling su odlične, a bori se za svaku loptu i pomaže u obrambenim zadacima", opisuju europski skauti, nazivajući ga "fox-in-the-box", terminom koji Englezi koriste za vrhunske napadače poput Michaela Owena, koji ne promašuju gol kada se s loptom nađu u protivničkom šesnaestercu. Hajdukovog napadača usporedili su i s Eduardom da Silvom.

Glavna slabost je Vukušićeva igra u zraku. "Iako nije loš u zračnim duelima, udarci glavom su daleko od impresivnih", a nedostatkom smatraju i neiskustvo igranja jakih međunarodnih utakmica. "Zbog svojih kvaliteta vođe i sposobnosti da motivira suigrače, izabran je za kapetana Hajduka, ali od tada mu je pala forma".

Vukušić je u 35 ovosezonskih utakmica za Hajduk zabio 17 golova, a za njega su interes pokazali Chelsea, Tottenham i Arsenal. Procijenjen je na 2,5 do 5 milijuna eura.

Pročitajte više