Vukušić potpisao za poljskog drugoligaša

Foto: Olimpia Grudziądz

POLJSKI drugoligaš Olimpia Grudziadz službeno je predstavio Antu Vukušića (26) kao novu igračku akviziciju. Hajdukov bivši napadač uspješno je prošao medicinske preglede te je potpisao ugovor još nepoznatog trajanja.
 
Ante Vukušić u Olimpiju Grudziadz pristigao je kao slobodan igrač. Ljetos je sporazumno raskinuo ugovor s Tosnom zbog otkrića kako posjeduje tek jedno funkcionalno plućno krilo.
 
Nakon prošlogodišnje lipanjske operacije i rehabilitacije proveo je probu u BATE Borisovu, no nije zadovoljio. Naposljetku, usuglasio je uvjete s poljskim drugoligašem koji trenutačno u nacionalnom prvenstvu zauzima 15. poziciju nakon 19 odigranih kola. Za Olimpiju Grudziadz mogao bi debitirati već 10. ožujka u ligaškom ogledu protiv Chrobry Glogowa.
 
Na začetku igračke karijere Ante Vukušić slovio je kao potencijalna nada hrvatskog nogometa. Nastupao je za Hajduk, Lausanneu, Waasland-Beveren, Pescaru te Greuther Fürth. Prema Transfermarktu, igrajući za Hajduk početkom 2012. godine vrijedio je pet milijuna eura. Današnja tržišna cijena bivšeg hrvatskog reprezentativca procjenjuje se na 300 tisuća eura.
 

Pročitajte više