Trener HSV-a: Vušković je najbolji stoper lige

Foto: EPA

MARIO VUŠKOVIĆ (21), stoper HSV-a i mlade reprezentacije Hrvatske, suspendiran je na dvije godine nakon što je na sudu Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu proglašen krivim za korištenje dopinga. Vušković i HSV će se žaliti na ovu odluku, no ostane li ona na snazi, mladi hrvatski reprezentativac neće smjeti zaigrati do 14. studenog 2024. godine. Klub mora ići dalje.

U sljedećem kolu, sutra od 18:30, trećeplasirani HSV gostuje kod četvrtoplasirane Fortune Düsseldorf, a u najavi te utakmice trener momčadi Tim Walter spomenuo je mladog hrvatskog nogometaša i njegovog suspendiranog suigrača Sebastiana Schonlaua te je istaknuo koliko će mu oni nedostajati.

"Nemamo Sebastiana i Marija, dvojice vjerojatno najboljih stopera u ligi. Ali riješit ćemo to zajedno, u potpunosti vjerujem svojoj momčadi", rekao je Walter.

Suspendiran zbog EPO-a

Podsjetimo, Vušković je u rujnu prošle godine pao na doping-testu jer su mu u uzorku urina pronađeni tragovi zabranjenog eritropoetina, poznatog kao EPO. To je hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica, što omogućuje krvi da apsorbira više kisika. Dakle, omogućuje sportašu da nedozvoljeno poboljšava fizičke performanse.

Vušković je nakon prvo posudbe pa onda transfera iz Hajduka bio nezamjenjiv u Hamburgu, ali od studenog prošle godine ne igra jer je suspendiran zbog korištenja dopinga. Jedna od otežavajućih okolnosti po njega je što mu je i B uzorak, ponovljeni test, bio pozitivan. Zato je Vušković drastično kažnjen.

Pročitajte više