euro 2020.

Wales iskoristio poklon Hrvatske i otišao na Euro

Foto: Guliver Image/Getty Images

WALES je posljednja, 20. reprezentacija koja je Euro 2020. izborila kroz izravne kvalifikacije. Četiri preostale reprezentacije svoj će plasman pokušati izboriti kroz dodatne kvalifikacije na temelju plasmana u Ligi nacija.

U Cardiffu je bilo dramatično. Uoči utakmice jasno je bilo da kalkulacija neće biti. S obzirom na to da je Slovačka igrala kod kuće s Azerbejdžanom (pobijedila je 2:0), i Velšani i Mađari morali su juriti pobjedu jer samo su im tri boda jamčila Euro.

Wales je na kraju slavio 2:0, a oba gola je postigao Aaron Ramsey (15. i 47. minuta). Reprezentacija Ryana Giggsa je izborila svoj drugi Euro u povijesti (na Euru 2016. su senzacionalno došli do polufinala) te tek treće veliko natjecanje (igrali su na SP-u 1958. u Švedskoj).

Slovačka je kod kuće slavila protiv Azera golovima Boženika i Hamšika, no to joj na kraju nije bilo dovoljno. Koštao ju je poraz od Hrvatske 1:3 na Rujevici, a Wales je iskoristio poklon Modrića i društva pa večeras slavi.

Hrvatska kao prva i Wales kao drugi iz ove skupine idu direktno na Euro. Mađari i Slovaci će imati priliku završni turnir izboriti kroz dodatne kvalifikacije.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više