premiership

WATFORD - LIVERPOOL 3:0 Davljenik Premiershipa potopio Redse

Foto: Getty Images

WATFORD je potopio Liverpool na svom Vicarage Roadu u sklopu utakmice 28. kola engleskog Premiershipa. Bio je ovo prvi poraz u sezoni za lidera engleskog prvenstva, čime je završen njegov nevjerojatni niz od 44 utakmice bez poraza. 

Prvi je to poraz još od 3. siječnja 2019. godine kad su pali na Etihadu. Redsi su večeras okončali i fantastičan niz od 18 uzastopnih pobjeda u Premier ligi.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Watfordovih golova možete pogledati OVDJE.

Srušio ih veliki Maneov prijatelj i senegalsko čudo od djeteta koje je odbilo Barcelonu

Heroj davljenika engleskog prvenstva bio je Ismaila Sarr koji je bio dvostruki strijelac, dok je treći pogodak, koji je namjestilo senegalsko čudo od djeteta, postigao kapetan Troy Deeney.

Sarr, inače veliki prijatelj i reprezentativni kolega Sadija Manea, načeo je Redse u 54. minuti. Izveli su domaći aut na lijevoj strani, Abdoulaye Doucoure je prebacio loptu do Sarra, koji ostaje nečuvan pred Alissonom i zabija za vodstvo. Četiri minute kasnije Sarr bježi Lovrenu i Van Dijku, izlazi sam pred Alissona i s lakoćom ga matira - 2:0. 

Na konačnih 3:0 povisio je Deeney fantastičnim zgoditkom, ali nakon što je Sarr oduzeo loptu i kaznio grešku u obrani Liverpoola.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Redse.

Nemoćni Liverpool upao u krizu

Liverpool je večeras bio nemoćan, a da su upali u krizu dalo se vidjeti možda i prije poraza od Atletico Madrida u Ligi prvaka. Protiv West Hama su primili dva gola, ali na kraju ipak pobijedili 3:2. Večeras su primili tri gola, a nisu uspjeli postići nijedan. Bezidejno, bezvoljno i bez pravih šansi odigrao je Liverpool koji je prema Benu Fosteru uputio svega jedan udarac u okvir, od sedam ukupno. 

Deeney maltretirao Lovrena cijelu utakmicu, on je tihi junak veličanstvene pobjede

Velike probleme tijekom cijele utakmice Dejanu Lovrenu u obrani radio je Troy Deeney. Kapetan Watforda praktički je maltretirao hrvatskog stopera i stalno mu radio probleme. Kod prvog gola u 54. minuti upravo on je izvukao Lovrena van peterca i omogućio Doucoureu da prebaci loptu do Sarra i ubilježi asistenciju. 

Šest minuta kasnije fantastičnom je loptom uposlio Sarra, a konačno u 72. minuti postiže i prekrasan pogodak. Svi će, naravno, pričati o Sarru, ali tihi junak Watfordove pobjede zasigurno je iskusni Deeney. Ova pobjeda Watforda tim je veća i neočekivanija zbog još jednog podatka. 

U 37. minuti ostali su bez Gerarda Deulofeua koji je napustio travnjak zbog ozljede. Španjolac je inače jedini ofenzivac tog sastava koji može nešto napraviti u napadu i njihov je glavni napadački adut. No njegov izostanak iskoristili su Deeney i Sarr te pokazali da neće tako lako dopustiti da ekipa s istoka Engleske ispadne u niži rang.

Pali brojni rekordi Redsa

Liverpool je ovim porazom prekinuo nevjerojatan niz od 26 pobjeda u 27. kola. Također, ovo im je prvi put od prosinca 2016. godine da su primili više od gola u dvije uzastopne premijerligaške utakmice te prvi put od ožujka 2018. godine da su za protivnikom zaostali dva gola od derbija s Manchester Unitedom na Old Traffordu. 

To nije sve, ovo je tek drugi put u 172 premijerligaške utakmice otkad Liverpool vodi Jurgen Klopp da je Liverpool imao svega jedan udarac prema suparničkim vratima u prvom poluvremenu. 

Isto tako, Kloppova nepobjediva mašina pokvarila se u devedeset minuta kod Watforda i tako upisala prvi poraz u sezoni, što znači da Arsenal ostaje jedini nepobjedivi sastav u povijesti Premier lige koji je osvojio naslov. To se dogodilo u sezoni 2003./2004. 

Prvak Europe bio je na dobrome putu da ih pretekne, ali nisu uspjeli.

Watford - Liverpool Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više