Transferi

WBA poslao igrača s najvišom plaćom na posudbu u Saudijsku Arabiju

Foto: EPA

WEST Bromwich Albion je egipatskog stopera Ahmeda Hegazija poslao na jednogodišnju posudbu u saudijski Al-Ittihad.

Ipak, već je dogovoren transfer te će Hegazi sljedeće sezone postati igrač saudijskog kluba za nepoznati iznos odštete. Engleski mediji pišu kako će WBA na transferu Hegazija zaraditi i uštedjeti oko 11 milijuna eura.

U WBA je stigao 2017. i odigrao preko 100 utakmica

Naime, egipatski stoper je bio igrač s najvišim primanjima u WBA koja su sezala do 77 tisuća eura tjedne plaće. Hegazi je u WBA stigao 2017. godine iz egipatskog Al Ahlyja, a za klub je odigrao više od 100 utakmica.

Ipak, od dolaska Slavena Bilića u klub početkom prošle sezone Hegazi je započeo samo 15 utakmica od prve minute. Uz konkurenciju na stoperu koju čini pet igrača (Ivanović, Bartley, Ajayi, O'Shea, Kipre) Hegaziju je bilo teško izboriti se za početnu postavu.

Bilić nije htio da Hegazi ode iz kluba

Ipak, u prošlotjednom remiju bez golova protiv Burnleyja Hegazi je odigrao dobru utakmicu, zbog čega je njegov odlazak malo iznenađenje. Ususret današnjoj utakmici protiv Brightona o Hegaziju je u četvrtak na press-konferenciji govorio i Slaven Bilić.

"Kao i prošle godine, on želi ostati ovdje. Dobar je nogometaš, igra i drago mi je da ostaje. Nisam htio njegov odlazak prošle sezone. Sviđa mi se ove sezone, veliki je profesionalac", govorio je hrvatski trener prije no što je njegov igrač otišao u Saudijsku Arabiju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više