WENGER JE PROŠLOST Englezi otkrili njegovog nasljednika

Foto: Getty Images / Guliver Image

ARSENE WENGER već nekoliko godina pleše na rubu otkaza u Arsenalu. Francuz cijelu vječnost loše vodi Topnike, koji su iz godine u godinu sve slabiji, a ostali su i bez sudjelovanja u Ligi prvaka poslije više od jednog desetljeća. 

Zato bi nakon 22 godine Wenger trebao napustiti londonski klub nakon završetka sezone, a mladi njemački stručnjak Julian Nagelsmann (30) mogao bi ga naslijediti.

Vodstvo kluba već je sastavilo listu poželjnih menadžera, a na prvom mjestu je mladi trener njemačkog bundesligaša Hoffenheima. Kao mogući Wengerovi nasljednici spominju se i menadžer škotskog velikana Celtica Brendan Rodgers te izbornik njemačke reprezentacije Joachim Low.
Zanimljivo, Nagelsmann se već dulje spominje i kao glavni kandidat za klupu njemačkog velikana Bayerna. Dvaput je već svladao Bavarce, hvali ga Uli Hoeness, a on je sam priznao da mu se ta ideja dopada.
 
"Veseli me da čovjek poput Ulija Hoenessa ima takvo mišljenje o meni. Imam važeći ugovor, ali ja sam tip koji otvoreno govori o svojim planovima. Meni bi bilo drago preuzeti Bayern", priznao je mladi 30-godišnji strateg.
 

Embed from Getty Images

Kada je u veljači 2016. preuzeo Hoffenheim, Nagelsmann je imao 28 godina i time postao najmlađi trener u povijesti Bundeslige. Klub je preuzeo dok je bio u zoni ispadanja, na 17. mjestu, i na koncu ga je uspio spasiti. Već sljedeće sezone Hoffenheim je osvojio četvrto mjesto i izborio kvalifikacije za Ligu prvaka u kojima je ispao od Arsenala. Trenutačno je na devetom mjestu.
 
Engleski mediji navode kako će Wenger na ljeto napustiti klub ako Arsenal drugu sezonu uzastopce ne izbori plasman u Ligu prvaka. Londonski klub je trenutačno na šestom mjestu s deset bodova manje od četvrte pozicije, posljednje koja osigurava Ligu prvaka. 

Pročitajte više