Wenger kaže da nije bilo penala nad Eduardom, ali brani njegov pad: Bio je oprezan radi ozljede

ARSENALOV trener osvrnuo se nakon uzvratne utakmice 4. pretkola Lige prvaka protiv Celtica na dosuđeni jedanaesterac na Eduardu da Silvi.

> Video - Eduardu "standing ovation": Arsenal potvrdio plasman u Ligu prvaka

Eduardo se sjurio prema golu s lijeve strane, kada je u petercu istrčao poljski vratar Celtica Artur Boruc i nakon onoga što se na prvi mah činilo kao kontakt, hrvatski je igrač pao i doduđen je jedanaesterac koji je on kasnije sam pretvorio u vodstvo "topnika" 1:0.

Kasnije se putem televizijskih snimki vidjelo da zapravo kontakta između Boruca i Eduarda nije bilo, te da je jedanaesterac u krajnjoj liniji sumnjiv. Priznao je to i Wenger.

"Kada sam vidio snimku ponovo na televiziji činilo mi se da nije trebalo dosuditi jedanaesterac, ali to nije ni bitno jer bi ionako zabili prvi gol jer smo imali kontrolu nad utakmicom. Mislim da nije bio penal, ali nisam siguran da li ga je vratar dotaknuo. Eduardo je možda bio oprezan radi ozljede koju je imao. Možda se jednostavno maknuo s puta. Nikada u životu nisam tražio od igrača da simulira penal, ali ponekad igrač jednostavno padne jer nema drugog načina na da se makne i izbjegne kontakt" izjavio je Wenger.

"Nisam vidio reprizu, ali svi moji igrači kažu da nije bilo kontakta za penal. Ali ne možemo reći da Arsenal nije zaslužio proći dalje jer je bio bolji" rekao je trener Celtica Tony Mowbray.

 
 

Pročitajte više