SUPERLIGA

Wenger: Svi znaju da je Premiership najbolji. Žele osnovati Superligu da ga unište

Foto: Getty Images/Gulilver Image

ARSENE WENGER, dugogodišnji trener Arsenala i klupska legenda, dao je intervju za The Guardian u kojem raspravlja o osnivanju Europske superlige.

Podsjetimo, riječ je o natjecanju u kojem bi igrali samo najbogatiji europski klubovi poput Barcelone, Real Madrida, Bayerna, Juventusa, Liverpoola i ostalih. AS je danas objavio kako bi to natjecanje izgledalo.

 

Wenger smatra kako Superliga nije dobra opcija za engleske klubove. "Premiership ima nadmoć. Ostale lige žele uništiti tu nadmoć, a najbolji alat za to je kreiranje Europske superlige. To zapravo znači uništenje Premiershipa. Ako kreatori nove lige dobiju dozvolu od velikih engleskih klubova, ona će se dogoditi" ,smatra Wenger.

Na upit novinara je li Superliga isključivo financijski projekt, Wenger je odgovorio: "To je i nogometni projekt, ali nalazimo se u eri u kojoj su vlasnici klubova i investitori. A prvi cilj investitora je generiranje još više novaca. Superliga je iz te perspektive možda samo novi način za zaraditi još više novca."

Pročitajte više