Wenger: To što je Hajduk postigao je senzacionalno. Zaslužujete poštovanje

Foto: EPA

TRADICIONALNA svečanost povodom Dana splitskog sporta održana je u Hrvatskom domu u organizaciji Splitskog saveza sportova. Svoje su nagrade za uspješne rezultate u prošloj godini dobili brojni najbolji sportaši i klubovi, među njima i Hajduk. Klubu je pripalo posebno priznanje za rezultat juniora u Ligi prvaka mladih, dok je trofej Fabjan Kaliterna primio Boro Primorac.

"Hvala Splitu i Hajduku. Ovo je velika stvar. Poznajem gospodina Kaliternu, ova nagrada je velika stvar. Čestitam mojim suradnicima, predsjedniku, Nadzornom odboru, trenerima, supruzi. Ovo je kolektivni uspjeh", rekao je Primorac, voditelj Hajdukove Akademije, dodavši da se u Split vratio na nagovor supruge.

Na trofeju mu je čestitao i legendarni trener Arsenala Arsene Wenger. Wenger i Primorac su dugo surađivali. Prvi zajednički angažman imali u Nagoyi, prije nego što su u Arsenalu od početka do kraja bili dio najuspješnije ere u povijesti engleskog velikana. Primorac je u Arsenalu podigao 17 trofeja u 22 godine i ispratio neke od najboljih igrača i generacija koje je svijet ikada vidio.

Wenger: Bili smo dva mlada luda tipa strastvena za nogomet

"Upoznali smo se u Cannesu, u to vrijeme smo bili dva mlada luda tipa strastvena za nogomet. Radilo smo prvo dvije godine u Japanu, a onda 22 u Arsenalu. U Japanu nismo govorili jezik, bilo je smiješnih situacija", rekao je Wenger i dodao:

"Bili smo više od suradnika. On je vrlo inteligentan čovjek, izuzetno lojalan i diskretan. Veliki je zaljubljenik u nogomet, a jedna od njegovih najvažnijih osobina je to što voli igrače. Svaki igrač koji je bio kod nas u klubu voli Boru. Igrače ne možeš prevariti."

"Zna dobro posložiti prioritete i u kratkom roku ocijeniti situaciju. Drago mi je što mu mogu čestitati na nagradi, ali i Hajduku jer to što ste postigli je senzacionalno. Cijenim to što radite, zaslužujete poštovanje. Ostat ćemo prijatelji do kraja života. Najbolje želje za Hajduk i mog prijatelja Boru", zaključio je Wenger koji danas obnaša FIFA-inog šefa globalnog nogometnog razvoja.

Pročitajte više