Wenger: Nastavit ćemo se pojačavati, Chamberlain za 14 milijuna eura odštete postao novi "topnik"

ARSENE WENGER potvrdio je da namjerava dovesti još nekoliko pojačanja ovog ljeta i pozvao je svoje igrače da ostanu koncentrirani uoči početka nove nogometne sezone engleskog Premiershipa.

Wengerova momčad je cijelo ljeto pod velikim pritiskom jer se za njihove igrače (Fabregas i Nasri) trgaju najveći klubovi Europe, što je izazvalo seriju loših rezultata, ali i igara u pripremnim utakmicama "topnika"

"Moramo ostati koncentrirani i samouvjereni. Ne vidim razloga zašto bi trebali biti lošeg raspoloženja. Sve što trebamo napraviti je dobro se pripremiti za sezonu", rekao je Wenger.

Chamberlain postao novi "topnik"

Alex Chamberlain novi je član Arsenala. "Topnici" su za ovog 17-godišnjeg bivšeg člana Southamptona izdvojili 14 milijuna eura.

"Alex je vrlo uzbudljiv mladi nogometaš koji će nam donijeti kreativnu i napadačku kvalitetu. On ujedno može igrati na nekoliko pozicija što ga čini već sad vrlo dobrim igračem", rekao je menadžer Arsenala Wenger.

Chamberlain je pomogao svojoj sada već bivšoj momčadi Southamptonu da izbori promociju u League Championship prošle sezone matirajući protivničke vratare u devet navrata iz 34 nastupa.

"Alex je puno napredovao u Southamptonu i veselimo se što će svoj daljni napredak u karijeri nastaviti s Arsenalom", zaključio je Wenger.

Chamberlain je drugi igrač Southamptona koji je pristupio Arsenalu nakon što je to učinio Theo Walcott 2006. godine.

"Arsenal je vrhunski klub i zaista se veselim što imam priliku zaigrati nogomet na najvišoj mogućoj razini. "Topnici" imaju vrhunskog menadžera, vrhunske igrače i atraktivan stil igre. To su sve bili odlučujući faktori kada sam se odlučio za dolazak na Emirates", rekao je nakon potpisivanja Chamberlain.

Menadžer "topnika" zasad je doveo samo tri igrača u svoju momčad, Gervinha, Carla Jenkinsona i Alexa Chamberlaina, a na pitanje hoće li biti još prinova ovog ljeta Wenger je odlučno odgovorio: "Da, bit će."

Pročitajte više