LIGE PETICE

West Hamov trener objasnio izvlačenje Vlašića i odluku o kojoj bruji Engleska

Foto: Action Images via Reuters/Andrew Boyers

WEST HAMOV trener David Moyes je na samom kraju jednog od derbija petog kola Premiershipa povukao kontroverzan te, na kraju se pokazalo, kontraproduktivan potez.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade, pri vodstvu Manchester Uniteda 2:1, na asistenciju VAR-a dosuđen je penal za West Ham.

Priliku za spas boda Moyes je dao legendi kluba, ali koja je do tada bila na klupi. 

Mark Noble je u igru ušao samo kako bi izveo spasonosni penal.

Međutim, David De Gea obranio je njegov šut, što mu je prvi skinuti penal nakon pet i pol godina, te tako Unitedu sačuvao pobjedu, a West Ham ostavio bez ičega.

Moyes je odmah izvrgnut žestokim kritikama engleskih ljubitelja nogometa i navijača Hammersa zbog odluke da nezagrijanog Noblea pošalje da samo izvede važan penal.

Međutim, on je uvjeren da je sve napravio kako treba: "Dobili smo penal, a ja na klupi imam jednog od najboljih izvođača penala u Premiershipu i Europi i zašto ga ne bih iskoristio? Da nisam to napravio, jako bih sebi zamjerao. Pitao sam ga je li spreman, a on mi je odgovorio potvrdno. Ima sjajne brojke s penala, a mi smo ih u posljednje vrijeme nekoliko promašili, tako da nisam dvojio trebam li ga uvesti u igru."

Komentirao je i nastup novog igrača Nikole Vlašića, za kojeg je West Ham prije tri tjedna platio 30 milijuna eura odštete moskovskom CSKA-u. Reprezentativac Hrvatske igrao je do 68. minute, kada ga je zamijenio Andrij Jarmolenko. Kao što pokazuju njegove brojke i učinak u ključnim kategorijama te ocjena, odigrao je loše.

Grafika: Sofascore za IndexSport

"Vlašića smo morali uvesti u momčad malo brže nego što bismo to inače napravili", opravdao ga je Moyes. 

Pročitajte više