NBA

Westbrook i Thunder blizu ispadanja, Portland nastavio briljirati bez Nurkića

Foto: Getty Images / Guliver Images

ZVIJEZDE PORTLAND TRAIL BLAZERSA Damian Lillard i C.J. McCollum su i treću od četiri utakmice u potpunosti nadigrali zvijezde Oklahome Russella Westbrooka i Paula Georga te su sada na pobjedu od prolaska u polufinale Zapadne konferencije.

Portland je sinoć slavio u gostima kod Thundera 111:98, a predvodio ih je sjajni McCollum s 27 poena. Lillard je dodao 24, uz malo slabiju šutersku večer (7-19) koja je i dalje bila učinkovitija od Westbrookove večeri. On je iz igre gađao užasnih 5-21 za 14 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Nešto bolji bio je Paul George uz šut 8-21 za 32 poena, 10 skokova i 6 asistencija, ali dosta poena je zabio s linije slobodnih bacanja (12-14).

Serija se sada seli natrag u Portland i Blazersi imaju veliku priliku osigurati prolazak u sljedeću rundu doigravanja. Većina NBA stručnjaka i fanova nije im davalo previše šanse protiv Oklahome zbog teške ozljede Jusufa Nurkića. Bosanskohercegovački centar doživio je tešku frakturu noge i činilo se da bi njegov izostanak mogao biti presudan u ovoj seriji jer je Nurkić treći najbolji igrač Blazersa kada je zdrav. Ipak, Enes Kanter ga je solidno zamijenio na centru, a Oklahoma jednostavno nema odgovora za partije Lillarda i McColluma.

Sinoć je odigrana još jedna utakmica, a tamo smo vidjeli još jednu ekipu koja je stigla do 3:1 prednosti. Radi se o Toronto Raptorsima. Oni su u gostima pobijedili Orlando Magic 107:85.

Pročitajte više