White: Putin je Khabibu 2018. godine dao poklon vrijedan 20 milijuna dolara

Foto: EPA

KHABIB NURMAGOMEDOV je u listopadu 2018. pobijedio Connora McGregora te u jednom od najiščekivanijih MMA mečeva u povijesti obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji UFC-a. Predsjednik UFC-a Dana White u podcastu Games with Names otkrio je kako je ruski predsjednik Vladimir Putin bogato nagradio dagestanskog borca, koji se neporažen i s 29 pobjeda umirovio 2020. kao jedan od najboljih MMA boraca u povijesti.

"Khabib nije došao ni do svlačionice nakon borbe, a Putin ga je već zvao. Njemu i njegovu ocu poklonio je imovinu u Rusiji vrijednu 20 milijuna dolara", otkrio je White i dodao kako je Nurmagomedov dobio ogromne količine novce, automobila i drugih luksuznih stvari iz Abu Dabija, Dubaija, Turske...

"Kada dosegnete tu razinu slave i kada imate toliko novca, teško je pronaći volju za ulazak u oktogon, gdje biste dopustili da vas netko udara u lice. Isti je slučaj s Conorom McGregorom. Tip živi na jahti, ide onamo gdje je najtoplije i boli ga briga za sve", dodao je White.

Najuspješniji event u povijesti UFC-a

Borba Nurmagomedova i McGregora iz 2018. imala je žestoku uvertiru, pogotovo zbog toga što je McGregor danima brutalno vrijeđao Khabiba, a u T-Mobile Arenu došlo je više od 20 tisuća ljudi. Bio je to McGregorov povratak u UFC jer je godinu ranije odradio boksački meč protiv Floyda Mayweathera, koji je također izgubio. 

Khabib ga je završio gušenjem, a poslije toga je uslijedila tučnjava s McGregorovim timom, zbog koje je Khabib naknadno bio i suspendiran. Bio je to najuspješniji event u povijesti UFC-a, za koji je prodano čak 2.4 milijuna PPV-ova.

Pročitajte više