BOKS

Whyte o bijesu u četvrtoj rundi: Nisam mogao vjerovati što vidim, to je bilo ludo

Foto: Profimedia

DILLIAN WHYTE ne miri se lako s porazom koji je pretrpio od Tysona Furyja u borbi za boksački naslov teške kategorije po WBC-u i magazinu The Ring. Iako većina stručnjaka sugerira da je u njoj malo toga pokazao, on inzistira na svojoj verziji, u kojoj je prevaren. Otkrio je sad još neke detalje.

Whyte je već ranije ustvrdio da desni aperkat koji je odsjeo na njegovoj bradi nije bio udarac koji je završio meč, nego da je to bilo Furyjevo odgurivanje. "Snažno me je gurnuo, a ja sam pao i udario glavom o pod. To je nelegalno. Trebao sam dobiti još vremena za oporavak i da nastavim s borbom", rekao je već ranije Whyte, koji je u svom 31. nastupu pretrpio treći poraz, i tada je dodao:

"Kad me odgurnuo, otišao je sucu i rekao mu da zaustavi borbu. Sudac nije radio svoj posao. Dohvatio me udarcem, to je točno i bio je to dobar udarac. Ali nisam odmah pao. Pao sam nakon što me gurnuo objema rukama. Sudac je katastrofalno odradio svoj posao."

"Mene se krivi, a on se prljavo bori"

Sad je otkrio i još neke detalje iz borbe.

"Fury se borio prljavo, spuštao je glavu što je rezultiralo time da smo se sudarili glavama, poslije čega sam zaradio otvorenu ranu. Sudac je meni počeo govoriti da ga pustim. Nisam mogao vjerovati što vidim. Dobio sam udarac glavom o glavu i onda me još dodatno udario u potiljak. Naravno da sam mu vratio. Tada je iz njegovog kuta doletjela voda prema meni. To je bilo ludo."

"Mene se krivi, a on je bio taj koji me držao, udario glavom o glavu i cijelo vrijeme se prljavo borio. Zar bih trebao mirno stajati i puštati da mu to sve prolazi? Nisam ja ničija vreća za napucavanje", dodao je.

Pročitajte više