us open

Wilander: Ne bih volio da Đoković osvoji još jedan Grand Slam. Bio bi to divan kraj

Foto: RUNGROJ YONGRIT/EPA-EFE

NOVAK ĐOKOVIĆ prvi je favorit US Opena, na kojem će u noći na utorak za četvrtfinale igrati protiv Amerikanca Jensona Brooksbyja.

Prvi tenisač svijeta bez većih je problema dobio prva tri meča i na dobrom je putu da osvoji 21. Grand Slam u karijeri, čime bi prestigao Rafaela Nadala i Rogera Federera. Eurosportov komentator Mats Wilander dao je intervju za Berner Zeitung, u kojem je rekao da mu to ne bi bilo drago.

"Rekao bih da su njegove šanse 49.9 naspram 50.01. Na turniru su ostali igrači koji su jako dobri na betonu, što je velika razlika u odnosu na Wimbledon i Roland Garros. Novak će morati jako puno trčati, ako ne bude mogao drukčije rješavati protivnike. To je ono što je impresivno u njegovoj igri, koja djeluje kao da nije ništa posebno. Samo udara lopticu čisto i konstantno", rekao je Wilander, kojeg su pitali bi li volio da Đoković osvoji 21. Grand Slam.

"Ne. Volio bih da tri najveća igrača stanu na dvadeset titula. Novak je dominirao u Australiji, Roger u Wimbledonu, a Rafa u Parizu. Da su sva trojica izjednačena, to bi bio perfektan kraj jedne ere. Volio bih vidjeti neke druge šampione", odgovorio je Šveđanin.

Wilander je prije početka US Opena u jednom intervjuu rekao da vjeruje da Novak može osvojiti US Open, ali da vjeruje da će mu to biti zadnji Grand Slam, budući da će ostvariti cilj i prestići Federera i Nadala.

Pročitajte više