BOKS

Wilder: Vidio sam kako su mu se oči okrenule, meč je trebao biti prekinut

Foto: Guliver Image/ Getty Images

NERIJEŠEN ishod u uzbudljivom meču Deontaya Wildera i Tysona Furyja i dalje ne prestaje biti glavna tema u svijetu boksa. Fury i Wilder priredili su pravu boksačku poslasticu u Los Angelesu proteklog vikenda, a okršaj je okončan remijem nakon 12 rundi.

U razgovoru za Boxing Scene, i dalje aktualni WBC prvak svijeta u superteškoj kategoriji otkrio je neke detalje i razmišljanja vezana za meč protiv popularnog Kralja Cigana.

Wilder smatra da je sudac trebao prekinuti meč kod drugog brojanja.

“Vidjeli smo za što je sve Fury sposoban, posebno nakon što se digao iz onog nokdauna. I dalje se čudim kako je to uspio. Vidio sam kako su mu se oči zaokrenule prema gore. Mnogi smatraju da je meč tada trebao biti prekinut. Devet od deset sudaca bi taj meč prekinulo”, objašnjava Wilder i dodaje:

“Vidio sam mnogo slučajeva kada je u ovakvim situacijama meč prekinut. Pogledajte mog brata Malika Scotta, kada se borio protiv Derecka Chisore. Malin je bio na koljenima kada je sudac odbrojao do 9, dignuo se na 10, ali je meč prekinut. Mislim da je sudac brojao jako sporo, mislim da je bilo i puno previše pauza između brojeva.”

No, neovisno o tom detalju, Wilder se ipak divi svog protivniku na odrađenom poslu u Los Angelesu.

“Neću se žaliti jer smo pokazali čitavoj teškaškoj diviziji kako se to radi. Učinili smo to zajedno. Ne pričam o drugim tipovima. Govorim samo da smo Fury i ja pokazali da smo istinski šampioni. Obojica smo odradili vraški dobar posao, sve je išlo glatko i obojica smo ispunili očekivanja.”

“Mi smo dva najbolja boksača na svijetu u toj kategoriji i to smo htjeli i dokazati. Ne samo sebi, nego i svima ostalima. I to smo odradili maestralno. Spreman sam ponovno ući u ring s njim”, zaključuje Wilder.

Pročitajte više