WTA BOL NA BRAČU: ZVONARJEVA I MARTINEZ U FINALU

U finalu WTA turnira u Bolu na Braču igrat će treća nositeljica Ruskinja Vera Zvonarjeva i Španjolka Conchita Martinez Granados. L

Zvonarjeva je u prvom polufinalnom susretu pobijedila Amerikanku Samanthu Reeves 6:3, 6:4, dok je Martinez bila bolja od sunarodnjakinje Marie Sanchez Lorenzo 0:6, 6:1, 6:4. Dvoboj dviju tenisačica iz Barcelone otišao je na stranu starije i za jedno mjesto (88) lošije plasirane na WTA ljestvici, mada je 25-godišnja Lorenzo briljantno odigrala prvi set i činilo se da će ona dobiti priliku za osvajanje drugog turnira u karijeri, poslije Knokke-Heista 1999. Dvoboj je ipak otišao na stranu Granados, koja je imala više samopouzdanja u trećem setu, a kada je uspjela iskoristiti treću meč-loptu, nastalo je veliko slavlje.

"Naporno sam radila i ovo mije nagrada. Nikad nisam igrala protiv Zvonarjeve, znam da je 28. na svijetu, pa doista nemam što izgubiti. Znam da ću sutra igrati kao da je dvoboj prvog kola, a ne finale", kazala je Granados, koja je prije tri godine igrala polufinale Bola.

Za Granados je to prvo finale u karijeri, a kako niti Ruskinja nema WTA pobjedu, samo izgubljeno finale Bogote, jedna od njih dvije će sutra doći do WTA-prvijenca.

Polufinalni teniski dan u Bolu obilježili su i visoki gosti iz Rusije na čelu sa ministrom sporta u ruskoj Vladi i jednim od najvećih hokejaša u povijesti Vjačeslavom Slavom Fetisovim. Fetisov inače boravi u Makarskoj gdje namjerava pokrenuti teniski kamp u kojem bi zajednički trenirale ruske i hrvatske nade. U Bolu je i bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban, koji je tenisko umijeće pokazao osvojivši VIP turnir.

Rezultat polufinala:

Conchita Martinez Granados (Špa) - Maria Sanchez Lorenzo (Špa) 0:6, 6:1, 6:4.

(Hina) rš zm

Pročitajte više