LIGE PETICE

Xabi Alonso preuzeo povijesno lošeg bundesligaša

Foto: EPA

XABI ALONSO, 40-godišnji Španjolac, novi je trener Bayer Leverkusena, a potpisao je ugovor do 30. lipnja 2024., objavio je njemački klub. Svjetski prvak, dvostruki europski prvak i dvostruki pobjednik Lige prvaka Xabi Alonso nastavlja karijeru mladog trenera. Idući zadatak bit će mu spasiti Bayer od ispadanja nakon katastrofalnog početka sezone u Bundesligi.

Alonso je zamijenio Švicarca Gerarda Seoanea, kojem je poraz od Porta (2:0) u Ligi prvaka bio posljednja utakmica. Bayer je nakon osam kola njemačkog prvenstva pretposljednji s pet bodova i samo jednom pobjedom uz pet poraza, što je drugi najgori početak sezone kluba u njegovoj dugoj povijesti.

Xabi Alonso osvojio je gotovo sve trofeje koje jedan nogometaš može osvojiti. Bio je svjetski prvak 2010., dvostruki europski prvak 2008. i 2012. sa Španjolskom te dvostruki pobjednik Lige prvaka s Liverpoolom u nezaboravnom finalu 2005. protiv Milana u Istanbulu i s Real Madridom 2014. Alonso je igrao u Njemačkoj za minhenski Bayern između 2014. i 2017. godine.

Pročitajte više