Xavi je najavio odlazak. Ovo su četiri opcije koje Barcelona sad ima

Foto: EPA

BARCELONA je navodno stopirala potragu za novim trenerom jer se nada da će se Xavi Hernandez predomisliti i povući obećanje o odlasku iz kluba na kraju sezone. Ipak, španjolski mediji pišu o opcijama koje su pred katalonskim klubom i pritom ih svrstava u četiri kategorije: jednostavnu, teško izvedivu, idealnu i internu.

Jednostavna

Hansi Flick. Bivši trener Bayerna i izbornik njemačke reprezentacije bit će dostupan. Karakterno jak i iskusan, jedan je od idealnih kandidata u očima predsjednika kluba Joana Laporte

Idealna

Xavijev ostanak. Da bi se to dogodilo, klub mora odraditi dobru završnicu u Ligi prvaka ili okrenuti situaciju u španjolskom prvenstvu u svoju korist. Trofej bi mogao omekšati Xavija i nagovoriti da ga odradi posljednju godinu ugovora, a ranije se pisalo i da on sigurno neće biti taj koji će to predložiti klubu, već će čekati da čelnici pristupe njemu i zatraže ga da ostane.

Teško izvediva

Luis Enrique. Igrao je za Barcelonu od 1996. do 2004. i u nju stigao nakon igara u Realu. Pritom je osvojio sedam trofeja. Vodio ju je i kao trener od 2014. do 2017. do devet titula, među kojima i jednom za najbolju momčad Lige prvaka i najbolju La Ligi, što je pod njegovim vodstvom bila dvaput. Iskusan je, poznaje klub i dobar je u promoviranju mladih igrača, ističu Španjolci.

Interna

Rafa Marquez. Jeftin je, radi odličan posao s Barceloninom mladom momčadi, a u klubu je kao igrač proveo sedam uspješnih sezona. Propadnu li opcije iznad, bit će kandidat. Nema iskustva u vođenju momčadi u jakim ligama.

Pročitajte više