LA LIGA

Xavi nakon pobjede o debiju, drukčijoj atmosferi i klincima koje je gurnuo u vatru

Foto: AP Photo/Joan Monfort/Guliver

XAVI HERNANDEZ debitirao je sinoć na klupi Barcelone minimalnom pobjedom 1:0 nad gradskim rivalom Espanyolom nakon sumnjivog jedanaesterca koji je u 48. minuti izborio pa realizirao Memphis Depay.

Espanyol je u nastavku bio bolja momčad, ali Barcelona se uspjela obraniti i donijeti svom novom treneru puni plijen na debiju. Pobjeda katalonskom divu nije donijela pomak na tablici, i dalje je šesti s osam bodova zaostatka za Sevillom i Real Sociedadom, a sedam za Realom, koji ima i utakmicu manje.

U svojoj prvoj utakmici na klupi Xavi je vidio puno pozitivnih stvari, ali i priznao da je dugačak posao pred njim i momčadi.

"Najviše mi se svidio stav igrača, ali neke stvari moramo popraviti. Zapravo, puno toga. Nismo u najboljoj situaciji i Espanyol nam je u zadnjoj fazi utakmice stvarao puno problema, ali generalno, zaslužili smo pobjedu i vrlo sam radostan", rekao je Xavi za Barceloninu televiziju.

"Publika je bila divna. Nisam bio na Camp Nouu skoro šest godina i atmosfera se znatno promijenila, ali sviđa mi se", iznio je dojmove nakon trenerskog debija u klubu svog života.

Foto: Ilias Akhomach (REUTERS/Albert Gea/Guliver)

Xavi se pobrinuo da ne bude jedini debitant na utakmici pa je od prve minute u napad uvrstio 17-godišnjeg Iliasa Akhomacha, jednu od zvijezda La Masije. Iako ga je na poluvremenu ostavio na svlačionici, ostao je vjeran forsiranju mladih snaga pa ga je zamijenio Abdessamadom Ezzalzolijem (19), kojeg je Ronald Koeman gurnuo u vatru 30. listopada i učinio ga prvim Marokancem koji je zaigrao za Barcelonu. Sinoćnji mu je nastup bio treći.

"Ilias i Abde odigrali su odlično, veliki su talenti i važno je da imamo ovu generaciju nogometaša koji će nam pomoći", prokomentirao je Xavi, kojeg sada očekuje okršaj s Benficom u Ligi prvaka u kojem mu treba pobjeda da osigura plasman u eliminacijsku fazu.

Pročitajte više